Варимо холодець з індички

Варимо холодець з індички

фото iamcook.ru

Холодець з індички? Легко. По-перше, за смаком він нічим не поступається класичному холодцю, і варити його дуже просто. У крилах і стегнах індички багато м’яса, і застигає воно дуже добре, тому желатин не потрібен. А ще холодець з індички – низькокалорійний, тому за талію можна не перейматися.

Знадобляться:
стегно індички – 1 шт.,
крила індички – 2–
3 шт., вода – 2,5–3 л,
морква – 1 шт.,
цибуля ріпчаста – 1 шт.,
часник – 3–4 зубчики,
лимон – 2 скибочки,
сіль – 1,5–2 ч. л.,
чорний перець горошком – 4–5 шт.

Частини індички помити, обсушити. Цибулю і моркву почистити. М’ясо і підготовлені овочі покласти в каструлю, додати чорний перець горош­ком і залити водою так, щоб рівень її був вищим за м’ясо сантиметрів на 5–7. Поставити ємність на плиту, дати закипіти вмісту, посолити, зменшити вогонь, зняти піну і варити на маленькому вогні 4 години. Через дві години після закипання вийняти моркву і цибулю – морква знадобиться для прикраси, цибуля вже не потрібна.

Через 4 години індичку вийняти з каструлі і дати їй охолонути, а бульйон процідити через дрібне сито. Зняти з м’яса шкірку, видалити кісточки. М’ясо розділити на шматочки. Моркву порізати невеликими шматочками, можна вирізати зірочки або будь-які інші фігурки. Часник подрібнити. У лоток викласти спочатку моркву, потім часник і скибочки лимона. Залити вміст лотка процідженим бульйоном, дати охолонути і прибрати в холодильник.

Якщо є побоювання, що холодець не застигне, можна використовувати невелику кількість агар-агару (щоб не додавати желатин). Наприклад, на 500 мл бульйону для отримання щільної текстури потрібно 5 г агар-агару.

Читайте також Відбивна з курячого філе із сиром — смачно та просто

Матерiaли по темі

Автор: Вероніка Добриня
subscription
Підписка на розсилку
Хочу отримувати головні новини:
Підписка на розсилку
Хочу отримувати головні новини: