Вечеря у духовці: запікаємо овочі у цікавому маринаді

01.09.2020 18:16 Корисно
фото iamcook.ru фото iamcook.ru
Страва – пальчики оближеш. А весь секрет – у тривалому маринуванні в соняшниковій олії з приправами. Чудовий варіант гарніру до м’ясних або рибних страв.

Знадобляться:
баклажан – 1 шт.,
кабачок – 1 шт.,
болгарський перець – 400 г,
помідори – 250 г,
морква – 1 шт.,
шампіньйони – 2 шт.,
цибуля ріпчаста – 1 шт.,
часник – 1 зубчик,
перець чилі – 1 шт.,
петрушка – за смаком,
сіль – 1 ст. л.,
соняшникова олія – 6 ст. л.

Баклажан помити, обрізати кінчики і спочатку розрізати на дві половини вздовж, а потім – скибочками завтовшки в 1 см. Кабачки помити і порізати середніми скибочками розміром з палець, моркву почистити і порізати такими ж шматочками, як і кабачки. Болгарський перець помити, вирізати серединку з насінням і порізати великими шматочками, шампіньйони помити і порізати на половинки, ріпчасту цибулю порізати товстими кільцями.

Часник подрібнити, петрушку дрібно порізати. Перемішати всі інгредієнти (помідори поки не додавати) з великою кількістю соняшникової олії і сіллю (1 ст. л. без верху), додати порізаний перчик чилі і маринувати 1,5–2 години, перемішуючи раз у півгодини. Потім злити надлишок рідини через друшляк.

Застелити деко фольгою, розкласти овочі, додати порізані крупно помідори, зверху накрити фольгою і запікати в духовці за температури 250–300 градусів (у режимі гриль) приблизно 15 хвилин. Потім прибрати верхній шар фольги і запікати ще кілька хвилин, щоб овочі підсмажилися – ступінь засмаженості на свій смак. Перед подачею на стіл можна ще додатково скропити олією. Найкраще подавати на стіл гарячими, але смачними будуть і охолоджені.

Читайте також Готуємо баклажани по-вірменському