Африканська чума свиней на Богодухівщині: спалах локалізовано

13.09.2021 17:05 Агропром
Нових випадків захворювання на АЧС у зоні тимчасового спостереження в Богодухівському районі на Харківщині не зафіксовано.

Завдяки вчасно проведеним екстреним заходам, удалось запобігти поширенню вірусу АЧС на Богодухівщині. Про це повідомили в Департаменті цивільного захисту облдержадміністрації.

Нагадаємо, 2 вересня зафіксували спалах африканської чуми свиней у Національному природному парку "Слобожанський". Повідомлялось, що на території парку виявили 9 померлих тварин, проби яких направили до Регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби. Після проведення експертизи було підтверджено африканську чуму свиней.

Читайте також: Карантин на 40 днів ввели у Краснокутській громаді. ОНОВЛЕНО

Крім того, після проведення засідання місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Богодухівського району встановили карантинні обмеження на 72 години.

Також було встановлено зону захисту радіусом 3 км від місця розповсюдження чуми. У цей радіус входять територія НПП «Слобожанський», частина сіл Оленівське, Мурафа та Лісове Краснокутської селищної ради. Та було визначено зону для спостережень, радіусом 10 км.