У Харківській області хлібороби завершили збір озимини

22.09.2023 10:22 Агропром
Збір урожаю / фото ХОВА Збір урожаю / фото ХОВА

У Харківській області аграрії зібрали 1 мільйон 347,3 тисячі тонн зерна. Найбільше зібрано пшениці – більш як 1 мільйон тонн. 

Як пише «Слобідський край» з посиланням на пресслужбу ХОВА, лідери зі збирання – господарства Лозівського та Красноградського районів.

«Триває збір пізніх зернових культур: соняшнику намолотили більш як 80 тисяч, а сої – понад 20 тисяч тонн. Засушливі погодні умови не вплинули на хід робіт», – розповів заступник начальника ХОВА Євген Іванов.

За його словами, попри ґрунтову посуху, аграрії Харківської області проводять оранку та сівбу озимини під урожай наступного року. Загалом планують обробити 246,6 тисячі гектарів. 

Також фермерські господарства вже сіють озимий ячмінь, пшеницю, жито та ріпак.

Нагадаємо, внаслідок російської агресії у Харківській області постраждали понад 630 сільськогосподарських підприємств, що займаються рослинництвом: у Богодухівському районі – 43, в Ізюмському – 218, у Куп’янському – 176, у Харківському°– 59, у Чугуївському – 134.

Нагадаємо також, що у Харківській області планується розробити мапу замінованих сільськогосподарських угідь, де зафіксують місця влучань чи велися на території бойові дії, а згодом досліджуватимуть придатність ґрунту для ведення сільського господарства.

Раніше ми писали, що у Харківській області нова машина для розмінування отримала сертифікат. Використання такої техніки прискорить зачистку регіону від вибухонебезпечних предметів.

Більше новин Харківська область читайте на нашому сайті.

Автор: Галина Гришко