У Харківській області тривають жнива: хлібороби зібрали майже 1,3 мільйона тонн зерна

08.09.2023 10:53 Агропром
Фото: ХОВА Фото: ХОВА

У Харківській області триває збір урожаю зернових та зернобобових культур. Станом на 8 вересня аграрії обробили 319,8 тисячі га, з яких намолотили 1 мільйон 318,7 тисячі тонн зерна.

Як пише «Слобідський край» з посиланням на пресслужбу ХОВА, фермери продовжують збирати ячмінь, горох, озиме жито, овес, гречку та просо. Розпочато збір технічного соняшнику та сої. 

«Сільськогосподарські підприємства Красноградського, Лозівського та Богодухівського районів майже завершили збір озимих культур. Деякі вже розпочали збирати пізні зернові. Найвищий показник урожайності на Богодухівщині – 46,5 ц/га, які намолотили майже 190 тисяч тонн з площі 40,8 тис. га. Це 50 % до прогнозу», – розповів заступник начальника Харківської обласної військової адміністрації Євген Іванов. 

Деякі господарства області готують ґрунт для посіву озимих культур під врожай 2024 року. Господарства Лозівського та Ізюмського районів завершили сіяти озимий ріпак. А озиму пшеницю висіяли на майже 4 тисячах гектарів.

Нагадаємо, внаслідок російської агресії у Харківській області постраждали понад 630 сільськогосподарських підприємств, що займаються рослинництвом: у Богодухівському районі – 43, в Ізюмському – 218, у Куп’янському – 176, у Харківському°– 59, у Чугуївському – 134.

Нагадаємо також, що у Харківській області планується розробити мапу замінованих сільськогосподарських угідь, де зафіксують місця влучань чи велися на території бойові дії, а згодом досліджуватимуть придатність ґрунту для ведення сільського господарства.

Раніше ми писали, що у Харківській області нова машина для розмінування отримала сертифікат. Використання такої техніки прискорить зачистку регіону від вибухонебезпечних предметів.

Більше новин Харківська область читайте на нашому сайті.

Автор: Галина Гришко