У Лозівській громаді на Харківщині з'явиться фабрика-кухня безпечного харчування

19.12.2023 22:12 Всі Новини
Фото: пресслужба ХОВА Фото: пресслужба ХОВА

Передовсім фабрика-кухня буде призначена для школярів.

Заклад запрацював у Бучі Київської області, згодом проєкт реалізують і в Лозівській громаді на Харківщині, повідомляє «Слобідський край».

Модель фабрики-кухні є однією з трьох розроблених і затверджених у межах упровадження реформи шкільного харчування у 2020–2022 роках новітніх технологічних моделей організації харчування дітей. Її особливість полягає не лише в масштабах, а й у забезпеченні дотримання високих стандартів якості та вимог НАССР, що гарантує надійність і безпеку харчування. Фабрики-кухні споруджують за ініціативи першої леді Олени Зеленської та за підтримки The Howard G. Buffett Foundation, повідомили в ХОВА.

– Відкриття кухні сьогодні не лише уособлює краще майбутнє для українських дітей, але й демонструє світу, що Україна продовжує рухатися вперед, залишатися сильною та дивитися в майбутнє, – сказав меценат Говард Баффет на відкритті закладу.

Начальник ХОВА Олег Синєгубов, котрий побував на відкритті, розповів, що у перспективі таке саме підприємство на Харківщині буде централізовано готувати якісну здорову їжу одразу для 86 закладів освіти Лозівської та Близнюківської громад, а це дозволить охопити майже 14 тисяч дітей.

– Попереду численні виклики, пов'язані з відбудовою та ремонтом об'єктів, забезпеченням підприємства обладнанням і кваліфікованими  фахівцями. Але ми вже маємо чітку карту дій і рухаємося до результату! Дякую Олені Зеленській та Говарду Баффету за постійну підтримку Харківщини. Сподіваюсь, що наступна наша зустріч відбудеться на Харківщині під час презентації проєкту будівництва фабрики-кухні, – прокоментував Олег Синєгубов.

Нагадаємо, у Лозівському та Красноградському районах розглядають можливість очного навчання – за умови облаштування укриттів. Тим часом в Індустріальному районі Харкова почали будувати підземну школу.

Автор: Дмитро Саломанка