Затримано керівника підрозділу "Оплоту", який готував грудневі теракти у Харкові (ФОТО)

15.12.2014 15:47 Суспільство
фото прес-служби СБУ фото прес-служби СБУ
Затриманий з позивним "Шураві" був ватажком одного з підрозділів бандформування ДНР і готував теракти в Херсоні, Миколаєві, Харкові та Полтаві.

Оперативна група Служби безпеки України в Донецькій області затримала громадянина України, жителя Новогродівки, який у складі терористичної організації ДНР здійснював диверсії на території Донбасу. Про це сказано в повідомленні прес-центру СБУ.

"Затриманий з позивним" Шураві " є ватажком одного з підрозділів збройного бандформування "Оплот". Його бойовики поставляли зброю і вибухівку терористам, ведуть вогонь по силах АТО в районі Донецького аеропорту. Він також відповідав за підготовку найманців, вчив їх веденню підривної діяльності і надалі формував з них диверсійні групи для вчинення злочинів", - йдеться в повідомленні.

У відомстві зазначили, що "Шураві" у складі сформованих диверсійних груп ДНР здійснював бойові рейди в населені пункти Донецької області для здійснення диверсій проти українських військових. В результаті таких злочинних дій українські військові зазнали втрат.

"Встановлено, що зловмисник отримав від "керівництва ДНР" вказівку про вчинення в грудні ц. р. терористичних актів у Херсоні, Миколаєві, Харкові та Полтаві. Зловмисник вже розробляв плани виконання завдання і готувався до виїздів на місце. Бойовик був затриманий спецгрупою контррозвідки СБУ ", - наголошується в повідомленні.

У затриманого вилучили гранатомет "Муха", автомат Калашникова з двома спорядженими магазинами, сім пачок з патронами, чотири гранати, камуфляжну форму з терористичною символікою.

Здійснюються першочергові процесуальні дії з документування протиправної діяльності, резюмували у відомстві.

Джерело: сайт СБУ
Автор: Администратор сайта