Які харківські виші не підуть на дистанційку. ХОДА

14.09.2021 16:40 COVID-19
Чотири заклади вищої освіти Харківської області подолали 80 % поріг вакцинованих співробітників, ще два – наближаються до цього показника.

Якщо в області буде оголошено «жовтий рівень» епідемічної небезпеки, то більшість університетів Харкова будуть змушені перейти на дистанційну форму навчання. Для того, щоб продовжити навчати студентів очно, необхідно, щоб були вакциновані щонайменше 80 % співробітників закладу освіти. 

Про це сьогодні на нараді з керівниками вишів наголосив т. в. о. голови Харківської ОДА Олександр Скакун. На сьогодні, за даними керівника ХОДА, поріг 80 % вакцинації проти коронавірусу перейшли чотири заклади вищої освіти області: Національний університет повітряних сил – 100 %, Національна академія Національної гвардії – 88 %, Харківський національний медичний університет – 87,5 % і Харківський національний університет внутрішніх справ – 83 %. Наближаються до необхідного показника Національний фармацевтичний університет – 78 % і Національний університет цивільного захисту – 72 %. 

Читайте також: Які ковідні новації можуть запрацювати в Україні

Олександр Скакун доручив керівникам усіх інших університетів посилити роботу з вакцинації колективів. При цьому він запевнив, що обласна адміністрація організує весь процес щеплення на території закладів освіти в той день і час, коли це буде зручно викладачам і студентам. 

За словами заступника голови Харківської ОДА Михайла Черняка, на сьогодні область забезпечена вакцинами від COVID-19 повною мірою. При цьому є можливість надати конкретну вакцину, якою захочуть щепитися викладачі того чи іншого університету. 

Автор: Тамара Кіч