"Помаранчева" зона залишається, але на Харківщині вводять додаткові обмеження

07.10.2021 19:29 COVID-19
Харківська область залишається у "помаранчевій" зоні карантину. Але з 18 жовтня школи Харківської області відправлять на канікули, аби стримати розповсюдження коронавірусної хвороби.

Таке рішення ухвалили в ХОДА за підсумками засідання державної комісії ТЕБ і НС. Заступник голови ХОДА Михайло Черняк повідомив, що державна комісія на сьогодні не бачить юридичних підстав для впровадження «червоної» зони на території Харківської області. 

– Дійсно, є ситуація напружена, але останніми днями є певні показники, які дозволяють поки що уникнути введення «червоної» зони. Область залишається «помаранчевою». Виходячи з того, що моніторинг відбувається щоденно по всій ситуації, яка є на території регіону, – і захворюваності, і охоплення тестуванням, і навантаження системи охорони здоров'я, – це все дає підстави для прийняття відповідних рішень на державному рівні, – повідомив Михайло Черняк в ефірі телеканалу "Simon".

У той же час Державна комісія прийняла рішення зобов’язати обласну комісію з питань ТЕБ та НС посилити протиепідемічні заходи в регіоні. 

Читайте такожСкільки людей вакцинувалися від COVID-19 на Харківщині. Дані по всіх громадах

Зокрема, за словами заступника голови ХОДА, органам місцевого самоврядування рекомендували провести комісії на місцевому рівні й дотримуватися всіх вимог і обмежень «помаранчевої» зони. 

– Ми співпрацюємо разом із Національною поліцією і Держпродспоживслужбою саме з тим, щоб вони чітко досліджували дотримання всіх карантинних норм і правил, а саме: йдеться, по-перше, про обмеження проведення масових заходів; обмеження кількості людей у транспорті, який курсує містом і по території області (лише місця, де людина може перебувати сидячи); з дотриманням маскового режиму; з дотриманням дистанції під час проведення будь-яких заходів на свіжому повітрі, – розповів Михайло Черняк. 

Читайте також: На Харківщині виявили захворілих на COVID-19 в усіх районах

Він додав, що, попри всю роботу зі стримування розповсюдження COVID-19 на Харківщині, область все ще перебуває на межі «червоної» зони. Тому було прийнято рішення запровадити по всьому регіону шкільні канікули з 18 жовтня. Це має пом’якшити ситуацію навколо розповсюдження коронавірусної хвороби. 

– Запровадимо шкільні канікули на території області, що з урахуванням свят, які будуть наступного тижня – чотири святкові вихідні – дозволить на досить суттєвий час обмежити контакти й дітей, і дорослих, – пояснив заступник голови ХОДА.

Автор: Тамара Кіч