У Борівській громаді зупинили внутрішнє сполучення між селами

01.04.2021 09:23 COVID-19
bor-selrada.gov.ua bor-selrada.gov.ua
З 1 квітня у Борівській громаді Харківської області посилили карантинні обмеження.

Борівська громада стала шостою громадою в області, яка потрапила до "червоної" зони карантинних обмежень. 31 березня в селищній раді провели комісію з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, де посилили карантин.

Читайте також: У Старовірівській громаді з'явився новий автомобіль швидкої допомоги - ФОТО

Рішення пов’язане зі стрімким зростанням рівня захворюваності на COVID-19 у громаді. Протягом березня було виявлено 236 нових випадків на території Борівщини. Для порівняння – у лютому було зафіксовано 154 випадки, а в січні – 111.

– Крім того, збільшується кількість випадків захворювання серед дітей. Станом на 31 березня на ковід хворіють троє вихованців дошкільних навчальних закладів та 13 школярів, серед яких 9 учнів опорної школи, 3 – з Підлиманської та 1 – з Ізюмської ЗОШ, – повідомили в Борівській селищній раді.

Нові обмеження на території громади діятимуть до 14 квітня включно. Вони передбачають, що в усіх школах громади з 1 по 11 класи продовжується дистанційне навчання, робота гуртків та закладів позашкільної освіти припиняється, забороняється проведення масових культурних заходів, а також спортивних змагань, футбольних матчів.

Також під заборону потрапляють пасажирські автобусні перевезення. 

Як уточнили в селищній раді, автобуси будуть курсувати тільки до Харкова, Ізюма та Куп'янська (можливі незначні зміни у графіку). Повністю на Борівщині зупиняють внутрішні рейси між населеними пунктами громади. Також у громаді заборонили роботу непродовольчих ринків (працюватимуть тільки продовольчі), роботу розважальних та закладів громадського харчування. 

Дошкільні навчальні заклади в громаді продовжують працювати.

Автор: Олена Загребельна