У Старовірівській громаді з'явився новий автомобіль швидкої допомоги - ФОТО

25.03.2021 11:35 Область Online
Сьогодні, 25 березня, підстанція швидкої допомоги в Старовірівці Харківської області отримала нову карету "швидкої", куплену власним коштом.

Наприкінці минулого року Старовірівська територіальна громада Красноградського району стала першою на Харківщині, яка придбала автомобіль "швидкої" власним коштом. А сьогодні, 25 березня, нову машину урочисто передали місцевій підстанції.

На цьому заході був присутній голова Харківської обласної ради Артур Товмасян, який наразі перебуває у Красноградському районі з робочим візитом, та Старовірівській сільський голова Микола Біндус. На придбання автомобіля "швидкої" із сільського бюджету виділили 1,9 мільйона гривень.

– Завершилася епопея з придбанням автомобіля швидкої допомоги. Досить довго все відбувалося, але ми все-таки добилися свого. Питання щодо придбання нової "швидкої" виникло десь рік тому, треба було міняти наш автомобіль, – каже Микола Біндус.

За словами директора Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Віктора Забашти, жителів громади до цього обслуговував орендований УАЗ.

– Головний плюс нової автівки в тому, що вона сучасна і повнопрохідна, і це для сільської місцевості дуже важливо. Ця машина буде використовуватися і для інших викликів з інших районів. Машина потужно оснащена. Там є дефібрилятор, монітор спостереження, кардіограф, апарат ШВЛ, дошки, крісло-каталка (сидяче і лежаче) і все інше необхідне, – зауважив Віктор Забашта.

Автор: Олександр Гаркавець