У Харківській області виявили штам Дельта

06.09.2021 14:43 COVID-19
Різновид коронавірусу, що отримав назву "Дельта", офіційно підтвердили на Харківщині. Станом на 6 вересня це основний штам, що циркулює в регіоні.

Наявність штаму коронавірусу "Дельта" підтвердили в Харківській області. Із 50 лабораторних зразків, відправлених до Києва на перевірку, 45 виявилися підтвердженими.

Про це повідомив на брифінгу 6 вересня заступник голови ХОДА  Михайло Черняк.

– На сьогодні бачимо зростання захворюваності на COVID19 за останній тиждень. Маємо підтвердження штампу "Дельта". Було відправлено 50 зразків у Київ, з них 45 є підтвердженими зразками "Дельти". З цього зроблено висновок що основний штамп вірусу на Харківщині – це "Дельта". На даний момент ситуація контрольована, – зазначив  чиновник.

Читайте також: COVID на Харківщині: за добу виявили 49 нових випадків захворювання

Крім того, Михайло Черняк зауважив, що область готова до нових випробувань вірусом. Збільшилась кількість обстежень та тестування і підготовлена госпітальна база з ліжко-місцями, до яких постачають кисень (близько 1763 на даний момент).

Точної інформації стосовно кількості захворілих штамом "Дельта" немає, оскільки надіслані зразки були вибірковими з усієї області.

– Враховуючи, що це офіційно підтверджений штам "Дельта" ми працюємо з кожним пацієнтом, маємо контакти та відслідковуємо ситуацію, – зауважив заступник голови ХОДА.

Автор: Микита Гузенко

Теги: