У лікарнях Харківщини зайняті дві третини ковідних ліжок

08.10.2021 15:45 COVID-19
Із 4500 ліжок ковідного фонду, що є у Харківській області, наразі використовуються дві третини. Сьогодні до госпітальної бази додали ще дві районні лікарні.

У Харківській області повертають госпітальну базу, що працювала в попередню хвилю Covid-19. Станом на 8 жовтня в регіоні використовується більше 4500 ліжок загального ковідного фонду. З них зайнято дві третини. Про це сьогодні, 8 жовтня, повідомив заступник голови ХОДА Михайло Черняк.

За його словами, кількість ліжок постійно збільшується, і для ковід-пацєінтів відкриватимуть нові лікарні.

Читайте також: "Помаранчева" зона залишається, але на Харківщині вводять додаткові обмеження

Так, днями була відкрита лікарня-філія Укрзалізниці № 2. На сьогодні там облаштовані ліжка та приймають пацієнтів з коронавірусом. Станом на вечір 7 жовтня, там уже перебували 40 пацієнтів. – Ми допомагаємо колективам цих лікарень: засоби індивідуального захисту, дезінфектанти, які потрібні для щоденної роботи. Киснева ємність змонтована, передана, кисневі траси розгорнуті. Загалом для пацієнтів з ковідом підготовлено 200 ліжок, до половини з них підведений потоковий кисень, – розповів Михайло Черняк.

Загалом 2800 ліжок в області забезпечені потоковим киснем. Робота з підведення кисню є пріоритетним напрямком, і вона не припиняється. Також у регіоні розширюють ковідний фонд терапевтичними ліжками для пацієнтів, які не потребують кисневої терапії.

Читайте такожCOVID-19 на Харківщині: підтвердили 1025 нових випадків захворювання

Сьогодні, 8 жовтня, до прийому ковід-пацієнтів відкриваються Вовчанська та Ізюмська лікарні. Там є 50 і 110 ліжок – відповідно. За словами заступника голови ХОДА, вони одразу починають приймати пацієнтів.

– Також вирішується питання щодо відкриття Валківської лікарні та  Філії Укрзалізниці № 1. У ХОДА роблять акцент на долучення госпітальної бази по Харкову. Адже тут особлива напруга через велику концентрацію людей, – зауважив чиновник.

– Вчора була регіональна комісія, яка дала доручення і рекомендації місцевим радам щодо обмеження масових заходів, посилення контролю за дотриманням карантину в транспорті і торгово-розважальних закладах. Розуміючи, що є ризик переходу в "червону" зону, то освіта і підприємства мають забезпечити свою безперебійну діяльність за єдиною умовою: 100 % вакцинація і співробітників, і відвідувачам. Тому вакцинація в пріоритеті, – підкреслив Михайло Черняк.

 

Автор: Тамара Кіч