Ціна газу з 1 травня – постачальники Харківщини оприлюднили нові тарифи

26.04.2021 12:10 Економіка
Газопостачальні компанії оприлюднили річні тарифи на газ, які діятимуть з 1 травня. На Харківщині ціна коливатиметься від 7,96 гривні до 11,22 гривні за кубометр.

Станом на 26 квітня, найнижчу ціну на ринку Харківщини  запропонувала Газопостачальна компанія «Нафтогаз України» – 7,96 гривні за кубометр у річному тарифі «ФІКСОВАНИЙ». Низка регіональних газзбутів, у тому числі ТОВ «ХАРКІВГАЗ ЗБУТ», установили ціну 7,99 гривні за кубометр. У цього постачальника річний тариф має назву «ТВІЙ ГАЗ РІЧНИЙ», на нього будуть переведені всі побутові споживачі, які обслуговуються в цій компанії.

А найдорожча пропозиція на Харківщині в ТОВ «ТАС Енергія Країни» – 11,22 гривні за кубометр палива.

Читайте також: Дорогий газ. Як змінити постачальника газу на Харківщині

Ціни компанії вказують без урахування вартості доставки: за розподіл палива споживачі сплачують операторам газорозподільних мереж (облгазам).

Згідно з рішенням регулятора, річні ціни на газ можуть змінюватися, але лише в бік зниження. А клієнтам не потрібно збирати документи і підписувати новий договір.

При цьому ціна на газ для клієнтів Постачальника останньої надії (ПОН), яку забезпечує ГК «Нафтогаз України», у травні становитиме 9,57 грн за кубометр. Тож усіх клієнтів ПОН закликають обрати ринкового постачальника та укласти з ним договір, щоб отримати вигідніші ціни.

Автор: Тамара Кіч