Харківський “Електроважмаш” уклав угоду на 50 мільйонів доларів про модернізацію електростанцій Іраку за програмою США

26.03.2021 13:05 Економіка
Прес-служба ДП "Електроважмаш" Прес-служба ДП "Електроважмаш"
Угода, в якій бере участь харківське підприємство, розрахована на 3 роки та стане складовою масштабної програми з оновлення електростанцій Іраку за підтримки уряду США на загальну суму в $1,2 мільярда доларів.

У п'ятницю, 26 березня, в. о. генерального директора ДП “Електроважмаш” Віктор Бусько підписав меморандум про постачання двигунів українського виробництва на електростанції Іраку на суму понад $50 мільйонів. Постачання силових агрегатів буде виконуватись у рамках програми США протягом 3 років, загальна потужність установок складатиме 1300 МВт. 

Про це повідомили на офіційному сайті ДП “Електроважмаш”.

– Меморандум передбачає співпрацю у проєктуванні та виробництві агрегатів для електростанцій Іраку загальною потужністю 1300 МВт. Невдовзі буде затверджено робочий план для підписання контракту на суму понад $50 млн на 3 роки. Це великий проєкт, який має міжнародне значення для нашого підприємства та всієї України, – заявив під час підписання в. о. генерального директора ДП “Електроважмаш” Віктор Бусько.

Перемовини про укладання угоди між ДП "Електроважмаш" та чеською компанією, що виступає підрядником проєкту, тривали кілька місяців. Під час підписання меморандуму сторони домовились про створення робочої групи, що узгодить технічні деталі контракту.

В “Електроважмаші” додали, що угода про постачання силових установок на електростанції Іраку є складовою програми з фінансового оздоровлення харківського заводу.

Нагадаємо, ДП “Електроважмаш” було засновано у 1946 році в Харкові. Державне підприємство спеціалізується на виготовленні силових агрегатів для електростанцій різного типу. Нині завод перебуває під управлінням Фонду держмайна України.

Автор: Тамара Кіч