На Харківщині за програмою «Доступні кредити 5-7-9%» уклали три тисячі договорів

26.04.2023 14:05 Економіка

Харківська область посідає 5 місце за кількістю кредитних договорів у межах урядової програми «Доступні кредити 5-7-9%». Загалом укладено близько 3 тисяч договорів.

Про це «Слобідський край» пише з посиланням на Департамент економіки і міжнародних відносин Харківської ОВА.

«Доступні кредити беруть переважно підприємства агропромислового комплексу. Також кошти залучають на рефінансування раніше наданих договорів», – додали в департаменті.

Усього підприємства Харківської області уклали договорів за програмою «Доступні кредити 5-7-9%» на 11,8 мільярда гривень.

Також у департаменті відзначають, що, попри проведення активних бойових дій, бізнес Харківщини продовжує сумлінно сплачувати податки.

«Протягом січня-березня 2023 року підприємства Харківської області до Державного бюджету України перерахували 9 мільярдів гривень податків та зборів, до місцевого – 5,6 мільярда гривень. Це на 2,5 % більше за показники січня-березня 2022 року. Випереджаючі темпи росту показали платники податків галузей оптової торгівлі – 108 %, інформації та телекомунікації – 111 %», – повідомили в Департаменті економіки і міжнародних відносин ХОВА.

Нагадаємо також, що за підсумками 2022 року найбільше податкових відрахувань надійшло від галузей державне управління й оборона, обов'язкове соціальне страхування, які становили 30,7 % у загальному обсязі надходжень, або в 3,1 раза більше, ніж у 2021 році.

Нагадаємо також, що цього року аграрії зіткнулися з низкою викликів, особливо на деокупованих територіях. Зокрема, скорочення посівних площ, заміновані поля, фінансові проблеми, обмеження ринків збуту і дорога логістика, адже країна-агресор продовжує блокувати повноцінну діяльність чорноморських портів.

Раніше ми писали, що Кабмін заборонив стягувати заборгованість за житлово-комунальні послуги, утворену після 24 лютого 2022 року, з громадян, що залишили свої домівки через повномасштабне російське вторгнення.

Більше новин Харківська область читайте на нашому сайті.

Автор: Галина Гришко

Теги: