Кабмін дозволив не сплачувати борги за комуналку: кого це стосується

24.04.2023 16:31 Суспільство

Кабмін заборонив стягувати заборгованість за житлово-комунальні послуги, утворену після 24 лютого 2022 року, з громадян, що залишили свої домівки через повномасштабне російське вторгнення.

Про це «Слобідський край» пише з посиланням на Урядовий портал.

Йдеться про людей, які були змушені покинути свої домівки й евакуювалися у більш безпечні регіони.

Щоб не стягувалася заборгованість, споживачі мають надати постачальнику послуг документи, що підтверджують їх відсутність у будинку – довідку внутрішньо переміщеної особи, документ про тимчасовий прихисток в іноземній державі, тощо.

Постановою врегульовано питання безперебійного надання житлово-комунальних послуг у приміщеннях державної, комунальної та приватної власності, які використовуються для розміщення внутрішньо переміщених осіб.

Це дуже важливе для багатьох мешканців Харківщини рішення було ініційоване Харківською ОВА та розроблене Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, повідомили у пресслужбі Харківської ОВА.

Нагадаємо, у квітні мешканці Харкова та Харківської області почали отримувати березневі рахунки за користування та розподіл газу в об’єднаній платіжці. У «Харківгазі» вважають, що такий формат є більш зручним та екологічним. Електронні квитанції надходитимуть без змін.

Нагадаємо також, що  ціна електричної енергії для населення до 30 квітня 2023 року залишиться незмінною.

 АТ «Харківобленерго» просить жителів області своєчасно передавати показники лічильників. Харків’яни, які виїхали до більш безпечних регіонів, можуть робити це онлайн, передаючи кожен місяць одні й ті ж самі показання. 

Більше новин Харківська область читайте на нашому сайті 

Автор: Галина Гришко