Розподіл субвенції: які громади Харківщини отримають кошти. Коментар

08.02.2024 16:27 Економіка
Фото: Слобідський край Фото: Слобідський край

Харківщина отримала субвенцію 55 млн гривень з держбюджету на проєкти відновлення. Куди саме підуть кошти, пояснює голова бюджетної комісії облради Людмила Немикіна.

У коментарі для медіа «Слобідський край» Людмила Немикіна зазначила, що субвенцію з державного бюджету, затверджену розпорядженням уряду 6 лютого, фінансував Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) у контексті «Програми з відновлення України». Саме ЄІБ схвалив проєкти, що будуть профінансовані.

Кошти субвенції підуть на реалізацію 136 проєктів відновлення у громадах тих регіонів України, які постраждали внаслідок російської військової агресії.  Усього субвенція – 4,5 млрд гривень, Харківська область отримала 55 млн гривень.

«Завдяки Європейському інвестиційному банку проєкти відновлення, які подали громади нашого регіону, отримають фінансування для реалізації. Усі три проєкти стосуються сфери охорони здоров’я. Йдеться про дитячу лікарню у Лозовій, а також лікарні у Близнюківській та Зміївській громадах», – повідомила Людмила Немикіна.

За її інформацією, Лозівська міська територіальна громада отримає 25 млн гривень, Близнюківська селищна територіальна громада – 20 млн гривень, Зміївська міська територіальна громада – 10 млн гривень.