Що світить молоді, яка їде працювати у села Харківщини. Випускникам обіцяють квартири та 11 тисяч

26.06.2013 09:23 Економіка
http://vladimir.mk.ru/ http://vladimir.mk.ru/
Випускникам, що поїдуть працювати у село, держава обіцяє житло та фіндопомогу.

Як розповів “СК” директор Харківського обласного центру зайнятості Володимир Міненко, сьогодні молодий спеціаліст, що уклав договір на строк не менше трьох років з підприємством, розташованим у сільській місцевості, має право на отримання житла на весь строк роботи та одноразову адресну допомогу у десятикратному розмірі мінімальної заробітної плати. Це близько 11 тис. грн. Якщо ж молодий працівник пропрацює в такому населеному пункті більше десяти років, житло передається йому у власність.

Володимир Міненко наголосив, що хоча у законодавстві й прописані пільги молодим спеціалістам, що їдуть на село, проте, як будуть застосовуватися ці норми на практиці, досі не відомо.

- Зверніться до центру зайнятості, і ми на вашому конкретному прикладі розберемося як отримати і житло, і державні виплати, - порадив Володимир Міненко.

Директор обласного центру зайнятості наголосив, що зараз потребу у молодих кадрах має чи не кожен район області. Є необхідність у вчителях, медиках, агрономах, вихователях дитячих садків, ветеринарах.

Ірина Гудзь

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта