В Україні суттєво подорожчають яйця, зростуть ціни на овочі, фрукти та молоко

16.10.2023 13:07 Економіка
Яйця та молоко / фото ілюстративне Яйця та молоко / фото ілюстративне

В Україні ціни на овочі та фрукти щомісячно зростатимуть на 5-10%. Вартість молочної продукції зростена 3-5%. Суттєвого подорожчання курячих яєць слід чекати взимку.

Про це «Слобідський край» пише з посиланням на пресслужбу Апарату Верховної Ради України.

«Рекордсменом зі зростання цін цього року знову будуть курячі яйця. Велика вірогідність того, що до новорічних свят ціни сягнуть показника минулого року, коли яйця на полицях коштували близько 75 грн за десяток», – розповів голова Комітету з питань аграрної та земельної політики Олександр Гайду.

При цьому він зауважив, що вартість деяких продуктів знизилась у порівнянні з минулим роком. Зокрема, гречка подешевшала більш ніж у 2 рази. 

Нагадаємо, на кінець вересня у місті Харків гречана крупа у середньому коштувала 47 гривень за кілограм, рис – 66 гривень за кілограм. За десяток курячих яєць платили від 40 до 57 гривень.

Нагадаємо також, що харків’яни можуть купити овочі за оптовими цінами на окремому майданчику на території Кінного ринку. Тут ціни на овочі нижчі на 15–20 %.

Раніше ми писали, що в новому опалювальному сезоні тарифи на послуги опалення та гарячого водопостачання для населення Харкова не зміняться.

Більше новин Харків читайте на нашому сайті.

Автор: Галина Гришко