Зарплата у конвертах та ухиляння від податків. Міндоходів перевірило харківських фермерів

21.10.2014 12:10 Економіка
forbes.ua forbes.ua
На Харківщині йде операція «Урожай-2014», в рамках якої легалізуються доходи громадян, виявляються неоформлені наймані працівники тощо.

Про це розповів в.о. начальника ГУ Міндоходів у Харківській області Валентин Фесюнін.

За результатами проведених заходів підвищено розмір заробітної плати 22 060 найманим працівникам та легалізовано дохід на загальну суму понад 18,2 млн. грн. В той же час бюджет країни додатково отримав 2,7 млн.грн. податку на доходи фізичних осіб та 5,3 млн.грн. єдиного соціального внеску.

Читайте також: НА ЗАРПЛАТУ ХАРКІВСЬКИМ БЮДЖЕТНИКАМ НЕ ВИСТАЧАЄ КОШТІВ. БОРГИ СЯГНУЛИ МАЙЖЕ 300 МІЛЬЙОНІВ
                        РЕФОРМИ ВІД ЯЦЕНЮКА: СКОРОТИТИ КІЛЬКІСТЬ ПОДАТКІВ З 22 ДО 9

Як розповів Валентин Фесюнін, у ході «урожайної» операції досить часто доводиться стикатися з цілим «букетом» порушень трудового законодавства на одному й тому ж підприємстві – це і виплата заробітної плати в «конвертах», і використання праці неоформлених працівників, і несвоєчасна виплата законного винагородження за тяжку працю.
Так нещодавно, фахівцями ДПІ у Зміївському районі була проведена позапланова виїзна перевірка одного з аграрних підприємств району. У ході перевірки були встановлені факти порушення строків виплати заробітної плати та несвоєчасного перерахування до бюджету податку на доходи з фізичних осіб в сумі 446,6 тис.грн.

В результаті до бюджету додатково донараховано 300,5 тис.грн., з яких вже надійшло 150,8 тис. грн.

Автор: Администратор сайта