Як розважались у Великій Данилівці 50 років тому

21.01.2022 17:24 Хронограф
Фото з архіву СК Фото з архіву СК
Це зараз Велика Данилівка є частиною міста та крутим котеджним містечком. Але до складу міста вона повністю ввійшла лише у 1986 році, а до того це було село, яке розмістилося на берегах річки Харків, – зі своєю інфраструктурою, зокрема своїм Будинком культури. Про те, що там відбувалося на початку 1972 року, писала газета "Соціалістична Харківщина" в № 4 від 7 січня.

Черговий акорд огляду

На Харківщині стартував великий огляд народних талантів – справжнє свято самодіяльних танцюристів і співаків, музикантів і читців, любителів драми, живопису, прикладного народного мистецтва. Свої мистецькі досягнення аматори присвячують ювілею держави. У Будинку культури с. Велика Данилівка відбувся оглядовий концерт місцевої художньої самодіяльності.

У приміщенні Великоданилівського Будинку культури, прикрашеному поздоровленнями і закликами до учасників огляду, людно: хвилюються і виконавці, і глядачі, і члени журі. Останні напуття самодіяльним артистам – і концерт місцевого туру огляду розпочався.

Цікаві творчі колективи зростили культпрацівники Великої Данилівки. Одним з найкращих тут вважають вокально-інструментальний ансамбль, очолюваний Н. Манжос. В репертуарі колективу – українські, російські, білоруські народні пісні, твори композиторів братніх республік. Глядачам і журі найбільше сподобалися українські пісні «Гандзя» та «Сонце низенько», які проспівав соліст ансамблю М. Безпалий у супроводі своїх товаришів.

Читайте також: Вперше у Харкові: гастролі "Співаючих гітар"

На високому художньому рівні прозвучав старовинний російський романс «Я встретил вас», виконаний інструментальним дуетом у складі В. Рябовола (балалайка) і Н. Манжос (акордеон). Цікавими були виступи Г. Свидло – вона прочитала «Баладу про сивих», солістки З. Лиготь, читця В. Луценка. Пісню про керівника харківського комсомольського підпілля О. Зубарева виконав С. Романенко. Програма концерту була змістовною, різноманітною, по-справжньому святковою. Уважно слухали і тепло сприймали кожний номер глядачі: значною мірою це пояснюється тим, що самодіяльне мистецтво стало невід’ємною частиною сучасного життя Великої Данилівки. Велика заслуга в цьому належить директору Будинку культури А. Свидло.

В. Чичиян, інспектор відділу культури Харківського міськвиконкому

На знімку: виступає інструментальний ансамбль. Фото Й. Пітельмана