Як у Харкові розробили прилад для боксерів

19.02.2022 12:00 Хронограф
Колаж: "Слобідський край" Колаж: "Слобідський край"
Як оцінити кожний удар боксера під час бою чи тренування? Харків'яни зробили пристрій, який дозволив це зробити. А ще – він був зручним і не заважав спортсменам. Це було 50 років тому...

Газета "Соціалістична Харківщина" № 22 від 1 лютого 1972 року повідомляла:

Об’єктивність суддів

Авторське свідоцтво на винахід «Пристрій для суддівства змагань з боксу» було видане нашим землякам Є. Г. Бобильову, Ю. В. Ямпольському і уславленому боксеру заслуженому майстру спорту СРСР М. Ф. Корольову.

За допомогою цього пристрою, який залишив суддів поза рингом, можна забезпечити найоб’єктивніше суддівство: кожний удар фіксуватиметься по спеціальній шкалі.

Читайте також: Історія Харківської області: кіно, шоколад та кращі механізатори

Винахід стане у пригоді і тренерам. Якщо пристрій з’єднати з самописцем, то на стрічці можна одержати графічну характеристику кожного удару. Головна перевага цього приладу в тому, що при користуванні ним боксери не відчуватимуть себе незручно. Адже датчик і генератор, вмонтовані в рукавички, важать буквально грами. Підпис - Б. Зайцев

На знімку: науковий працівник Харківського інституту радіоелектроніки Є. Г. Бобильов під час демонстрації роботи пристрою.

Прилад для суддівства змагань у боксі (розробка харківських вчених). Фото: Слобідський край

Автор: Інна Можейко