Як відкривали «Сніжинку», яка згодом перетворилася на «Крендель»

28.08.2021 16:00 Хронограф
Фото: paraboz.livejournal.com Фото: paraboz.livejournal.com
Ті, хто жив у Харкові в 70-80-ті роки минулого століття, добре пам'ятають два культові місця на Сумській, 17 на першому поверсі будинку-велетня «Саламандра». Дівчата швидше згадають молочний бар «Сніжинка», ну а чоловіки – бар «Гном». Вони знаходились один напроти одного – і входили в «обов'язкову програму» відвідувань у Харкові.

Завдяки газетним публікаціям, навіть і невеликим, можна дізнатися, коли саме виникло те або інше явище чи місце. Ось і з "Сніжинкою" так, яка була культовим місцем, адже  запросити дівчину на побачення та пригостити її в "Сніжинці" морозивом – це було верхом студентського шику (до відкриття "Кристалу" як кафе-морозива залишалося більше 10 років). У газеті "Соціалістична Харківщина" від 6 серпня 1971 року міститься невеличка замітка про відкриття "Сніжинки".

Читайте також: Смачний Харків: мандруємо по «злачних місцях» та «точках збору» минулих часів

Отже, № 154 нашої газети:

"У центрі Харкова (вулиця Сумська,17) відкрито молочний бар «Сніжинка». У затишному залі на 50 відвідувачів, стіни якого оздоблені розписом і карбуванням, відвідувачі можуть не тільки відпочити – тут їм запропонують широкий вибір морозива, молочних коктейлів, поживних сумішей з молока".

 До неї додавалося фото не дуже доброї якості, на якому можна роздивитися, який вигляд мали інтер'єри модного 50 років тому місця. 

 Зараз у цьому приміщенні розташована кондитерська "Крендель".