Як відбувалось третє народження стадіону "Динамо"

20.08.2021 16:40 Хронограф
Фото: wikipedia.org Фото: wikipedia.org
Після відкриття у 1931 році харківський стадіон "Динамо" був найбільшим в Україні. Після війни, у 1946 році, відбулась його реконструкція. Але на початку 70-х він знов вимагав капітального переоснащення.

Про те, як 50 років тому відбувалось трете народження стадіону, розповідала газета "Соціалістична Харківщина" у номері 158 від 11 серпня 1971 року:

"Харківський стадіон «Динамо» розташований у мальовничому місці. Але досі він не відповідав вимогам, які ставляться до сучасних спортивних комплексів. Виникла потреба в його реконструкції. Вона нині йде повним ходом. Об’єкт оголошено комсомольсько-молодіжною будовою.

Фото з архіву "Слобідського краю"

Уже сьогодні вималювалися контури майбутньої спортивної споруди: трибуни на 15 тисяч глядачів, під якими обладнуються роздягальні, душові, зал для занять важкоатлетів, приміщення медичної служби. Футбольне поле буде покрито спеціальною ґрунтовою сумішшю. Навколо буде побудовано 8 бігових доріжок з гумово-бітумним покриттям. Центральне ядро стадіону відповідатиме міжнародним стандартам. Тут можна організувати змагання будь-якого масштабу. Стадіон намічено здати в експлуатацію до 23 серпня.

Читайте також: Що відбувалось на харківському іподромі 50 років тому

Реконструкція стадіону триватиме і надалі: до 200 метрів буде подовжена бігова доріжка у манежі, за рахунок прибудови розшириться гімнастичний зал.

На нових майданчиках для городків вже проведено перші всесоюзні змагання".

 

Автор: Інна Можейко