Музика на виробництві: як у Харкові 50 років тому незвичний експеримент проводили

26.11.2020 14:31 Хронограф
Фото: sensaciy.net Фото: sensaciy.net
Про те, що пісня і жити, і будувати допомагала, співали всі. Але виявилося, що це не тільки гарна фраза, але й науковий факт.

У статті "Музика допомагає праці" газети "Соціалістична Харківщина" від 24 листопада розкривалися подробиці цього експерименту:

"На головному підприємстві швейного виробничого об’єднання «Харків» ось уже два роки застосовується функціональна музика. Спеціально добрані програми звучать у конвеєрних цехах. Сотні швачок-мотористок мають змогу користуватись індивідуальними радіонавушниками. Створено музичні програми загальним звучанням 50 годин. Музика допомагає робітникам краще та якісніше працювати.

У Харкові закінчила свою роботу перша на Україні республіканська науково-технічна конференція «Застосування функціональної музики на конвеєрних потоках». З доповідями виступили генеральний директор швейного об’єднання «Харків» В. Г. Гарбар, кандидат медичних наук В. Ф. Руденко, музикознавець Л. О. Ложнікова та інші". Підпис - М. Хабінський, начальник центральної лабораторії НОП швейного виробничого об’єднання «Харків».

Читайте також: Що пропонували модельєри харків'янам у 1970 році 

"

Автор: Інна Можейко