Яблучні оладки «сатурн»: один рецепт та дві таємниці приготування

08.11.2023 18:20 Корисно
Фото: Слобідський край Фото: Слобідський край

Готуються ці яблучні оладки так само, як і звичайні на кефірі, але останні два кроки зроблять ваші оладки схожими на планету Сатурн, бо будуть мати таке собі яблучне кільце. 

Знадобляться: 

  •     2 яйця, 
  •     250 мл кефіру (жирність 2,5%), 
  •     борошно 160 г,
  •     цукор 100 г або менше (за смаком),
  •     1 ч. л. розпушувача, 
  •     щіпка солі, 
  •     яблука (залежить від розміру, зазвичай – 3-4 шт.),
  •     соняшникова олія – в тісто та для смаження.

Змішайте сухі інгредієнти (борошно, розпушувач, сіль, цукор). Після вбийте яйця і влийте кефір. Перемішайте віночком, але не збивайте. Тісто за консистенцією має нагадувати густу сметану. Додайте 1 столову ложку олії. Зверніть увагу, що грудочок не має бути. 

Розігрійте пательню, додайте олію.

Тим часом помийте яблука, зніміть шкірку і замість того, щоб як зазвичай відправити їх на тертушку, наріжте кільцями товщиною 3-4 мм . Середину акуратно виріжте або спеціальним ножем, або звичайним – утвориться така собі невеличка дірочка всередині. 

Яблучні оладки "сатурн" - готуємо яблука

Ложкою розлийте на пательню тісто,  зверху на кожний майбутній оладок покладіть одне яблучне коло та трохи притисніть. Накрийте кришкою. Коли з однієї сторони з’явиться рум’яна скоринка, а тісто пропечеться, на яблучне коло насипте трохи цукру (можете добавити корицю, якщо вам подобається її смак) та переверніть. Знов накрийте кришкою і смажте, поки яблуко із цукром не карамелізується. Знаком для вас буде чудовий запах, який заполонить усю кухню. 

Яблучні оладки "сатурн" - викладаємо кільця поверх тіста

Зніміть з пательні та подавайте до чаю гарячими. Гарантуємо – це неймовірна смакота, до того ж такі оладки набагато корисніші для тих, хто стежить за фігурою, бо половину тут складає яблуко.

А секрет того, як смажити рівні оладки, криється в тому, як треба викладати тісто на сковороду. Набирайте одну столову ложку за раз і стежте, щоб порції не злипалися на пательні – тоді отримаєте рівні окремі круглі оладки.

Другий секрет: щоб мати пишні яблучні оладки, а не фруктові коржики, тісто не варто інтенсивно збивати при замішуванні, а також зайвий раз перемішувати при зачерпуванні його для смаження.

Раніше ми писали також про те, як приготувати яблучний штрудель з лаваша за 15 хвилин

Також ми писали, як приготувати корисні солодощі з гарбуза: мармелад та запіканку 

А ще можна спробувати  приготувати варення з моркви на зиму .

Більше корисних порад дивіться на нашому сайті.

Автор: Ірина Мнішек