Як правильно заморозити полуницю

Promo
20.02.2023 17:46 Корисно
Стигла та запашна полуниця – стійка асоціація із сонячним і теплим літом. А зберегти подарунки літа аж до самої зими вам допоможе проста заморозка у морозильній камері. Розглянемо деякі правила.

Підготовка ягід

Перш ніж покласти ягоду у морозильник, потрібно ретельно її перебрати. Полуниця має бути стиглою, проте не перестиглою. Обов'язково сухою та твердою. Щодо розмірів, в даній ситуації більше не означає ліпше. Краще обрати маленькі ягоди, вони будуть зберігатися набагато краще.

Щоб будь-які плоди, включаючи полуницю, зберегли свій первинний смак і набір корисних речовин, треба подбати про якісне обладнання для їх заморозки. Для цього підійде саме шокова заморозка, тут є шокова камера за посиланням, аби дізнатись які є новинки в сфері технологій для якісного зберігання вашої продукції.

Можливо, у вас виникає питання, як краще заморозити полуницю. Цілою ягодою, або перекручену із цукром? Насправді це тільки питання смаку. Хтось полюбляє джеми, хтось цілі шматочки у вранішній каші. На тривалість і якість зберігання це ніяк не впливає.

Як заморозити полуницю

Почнемо з того, що з’ясуємо, як можна заморозити полуницю, в якій тарі, у чому саме будемо зберігати ягоди.

Перш за все, контейнери мають бути добре вимиті і гарно просушені. Це можуть бути пластикові пасочки, які щільно та герметично закриваються, аби продукт не ввібрав в себе сторонні запахи з морозильної камери та надлишкову вологу.

За відсутності спеціальних ємностей можна скористатися навіть звичайними поліетиленовими пакетами. Зауважте, що вони досить легко рвуться, тому подбайте про їх багатошаровість.

Обов’язково переконайтесь, що холодильні агрегати мають здатність безперебійно постачати необхідні низькі температури, аби уникнути можливого псування продукту.

Перед пакуванням рекомендовано промити ягоди. Маленькими порціями та дуже швидко. Не треба подовгу їх замочувати, бо полуниця дуже швидко здатна насичуватися надлишковою водою. Звісно, робіть це акуратно, аби не пошкодити ніжну структуру продукту.

Після промивання видаліть плодоніжку, розкладіть ягоду на паперовому рушнику десь на годину, відокремлюючи кожну одну від одної.

Тепер розкладаємо по ємностях і обережно, без надлишкового тиску, кладемо до морозильної камери Frios. В такому вигляді полуницю можна зберігати аж до року.

Розморозка полуниці

Коли настане час дістати плід вашої праці з морозилки для споживання, не менш важливо і цей етап провести правильно, аби у вас не вийшов компот із ягід.

Дістаємо плоди із пакета або іншої тари, де вони зберігались, та обережно пересипаємо в глибоку миску. Для збереження не тільки смаку, а й зовнішнього вигляду полуниці краще відтанути саме у холодильнику. Поставте на полицю із найвищою температурою. Це, як правило, нагорі. Або покладіть у відділ для спеціального зберігання овочів та фруктів. Уже приблизно через 10 годин ягода буде готова до споживання.

Пам’ятайте, що повторному заморожуванню вона не підлягає.