Як вибрати постільну білизну

Promo
24.03.2021 16:57 Корисно
Відпочинок необхідний кожному. І якщо він буде максимально комфортним, то й наступний день теж стане продуктивнішим.

Відпочинок необхідний кожному. І якщо він буде максимально комфортним, то й наступний день теж стане продуктивнішим. Щоб добре висипатися після трудового дня, потрібно створити умови, в яких це зробити найпростіше: затишна спальня, зручне ліжко та якісні постільні приналежності – простирадло, підодіяльник, наволочки. З огляду на розмаїття всілякої текстильної продукції, пропонованої як імпортним, так і вітчизняним ринком, цей вибір для недосвідченої людини буде складним.

Зважившись на купівлю новенького спального комплекту, варто присвятити зовсім небагато свого часу вивченню тих параметрів, за якими варто вибирати текстиль. За це ви будете дякувати собі тоді, коли станете відпочивати на гарній, зручній, приємній для тіла постільній білизні, яка служитиме вам тривалий термін і не втратить своїх якостей після кількаразового прання.

Розміри постільної білизни

Це параметри, які зазначаються виробником на упаковці. Стандартні набори бувають такими:

  1. Полуторний. Він підійде на односпальне ліжко з матрацом 160x200/210 см. Але радимо заздалегідь виміряти все більш точно, бо ці розміри на стандартне ліжко в різних виробників можуть «гуляти» від 10 до 30 см.
  2. Двоспальний. Набір для відповідних ліжок і диванів. Стандартні параметри простирадла – 180х215 см, але розбіжність у розмірах присутня і тут.
  3. Євро. Цей розмір, затребуваний у всіх європейських країнах, підходить для двоспального ліжка. Мінімальні заміри простирадла – 220x240 см. Євро може бути укомплектований наволочками як квадратних, так і прямокутних форм.
  4. Сімейний (або кінгсайз). Найдорожчий вид з усіх комплектацій, оскільки до нього входять два підодіяльники на полуторні ковдри замість одного двоспального. Цей варіант вибирають ті, хто любить укриватися окремо кожен своєю ковдрою.

Наволочки стандартних розмірів мають боки 50х70 (євро) або 70х70 см. Іноді зустрічаються квадрати 60х60 см.

Поради щодо вибору білизни

Зважаючи на той факт, що текстиль безпосередньо контактує з поверхнею шкіри, вибирати його варто, ураховуючи такі вимоги:

  1. Повітропроникність і гігроскопічність. Такі властивості мають натуральні тканини, під синтетикою шкірі важко дихати, вона потіє. І волога, яка виділяється під час сну, не вбирається до того ж на належному рівні.
  2. Зносостійкість і густота. Догляд за білизною передбачає часте прання. Тому густота виробу важлива, від цього залежить його довговічність. На етикетці потрібно шукати параметри, що позначають кількість волокон в 1 см². Також огляньте шви з вивороту. Подвійний білизняний шов – гарантія того, що виріб не розповзеться по швах найближчим часом.

Постільну білизну, виготовлену за сучасними технологіями з перевіркою якості, можна купити за посиланням https://bedroom.ua/spalnya/linens/. Вона буде служити довго навіть у разі частої експлуатації, не втрачаючи своєї яскравості і м’якості.

З якої тканини варто купувати білизну

Від якості і складу тканини, з якої виготовлена постільна білизна, часто залежить ціна на комплект. Ця характеристика дуже важлива. Синтетичні добавки роблять полотна міцнішими, а натуральні волокна дозволяють тілу дихати під час відпочинку і не електризуються. Чисті матеріали без домішок є найкращими. Для їх виготовлення використовують:

  • бавовну;
  • льон;
  • шовк;
  • бамбук.

Тканини, вироблені з волокон цих рослин, відрізняються різною густотою і способами переплетення ниток у полотні. З поширених тканин для пошиття постільної білизни можна назвати бязь, ранфорс, перкаль, поплін, сатин та інші. Вибір комплекту для ліжка – справа суто індивідуальна, але ті, хто любить комфорт і надійність, виберуть якість і натуральність виробів.

Автор: Вероніка Добриня

Теги: