Буряковий сік: кому корисно та як вживати

15.04.2024 20:20 Корисно
Фото: ілюстративне Фото: ілюстративне

Майже кожна людина пенсійного та більшість людей передпенсійного віку має таку проблему, як підвищений тиск. Цілющим напоєм для них стане буряковий сік. Як його приготувати та правильно вживати? 

Як це не дивно, але всього один коренеплід здатний значно покращити  стан серця.  Це відбувається завдяки тому, що буряковий сік має величезну кількість позитивних властивостей для судин.    

Буряковий сік багатий на натуральні нітрати. Не хвилюйтесь: ключове слово – натуральні. Ці речовини сприяють розширенню судин і зниженню артеріального тиску. Цей процес допомагає покращити кровообіг та знизити ризик захворювань серця.   

Ми писали також про сім порад та один чудодійний рецепт для здоров'я печінки

Буряковий сік містить безліч корисних речовин, таких як вітамін С, калій, магній і фолієва кислота. Вони необхідні для правильного функціонування організму та підтримки здоров’я серцево-судинної системи.  

 Для отримання чистого бурякового соку беремо свіжий коренеплід. Очищаємо його від шкірки. Нарізаємо буряки на шматочки і пропускаємо через соковитискач.  Якщо його немає – беремо просту тертушку з дрібними отворами. Натираємо на ньому буряки до отримання кашки.   

Добре її відтискаємо за допомогою марлі, складеної в кілька шарів.   Щоб зробити змішаний напій, з’єднайте буряковий сік із яблучним або морквяним. Беріть їх у рівних пропорціях – так ви отримаєте приємніший смак і посилите корисні властивості рідини.  

Такий напій відрізняється доволі своєрідним смаком, тому що в його складі міститься багато ефірних олій. Саме тому після приготування сік слід відправити на чотири години в холодильник. За цей час напій відстоїться та з нього вивітряться ці ароматичні сполуки. До того ж випаде й неприємний осад, якого необхідно буде позбутися перед вживанням соку. Використовуйте з цією метою дрібне ситечко.  

Лікарі рекомендують розпочинати вживання такого напою з малих доз, тому спочатку випивайте трохи більше 1 ст. л. бурякового соку. І майте на увазі, що на початку курсу прийому він має бути змішаний з яблучним або морквяним соком.    

Вживайте буряковий сік уранці натщесерце, а потім ще тричі протягом дня.

Ми писали також про користь березового соку

 Але пам’ятаємо головне: самолікування – не наш метод, тому перед початком прийому бурякового соку як лікувального засобу обов’язково проконсультуйтеся з лікарем, особливо за наявності хронічних захворювань або в разі прийому медикаментів.