Часниковий коржик із сиром у духовці – домашня випічка до будь-якої страви

18.04.2021 16:00 Корисно
Смачна та ароматна випічка з дріжджового тіста із сиром моцарелла.

Знадобляться:
яйце – 1 шт.,
борошно – 200 г,
молоко – 80 мл,
майонез – 1 ст. л.,
моцарелла – 100 г,
вершкове масло – 30 г,
часник – 3 зубчики,
зелена цибуля – 2 пера,
сухі дріжджі – 7 г,
сіль – 1 ч. л.,
цукор – 0,5 ст. л.

Яйце збити в мисці, у глибоку чашку вилити трохи більше половини збитої маси, додати туди цукор і дріжджі, розмішати і залишити на 10 хвилин. Потім додати просіяне борошно і злегка тепле молоко і замісити в міру м’яке та еластичне тісто. Дати йому постояти хвилин 10, затим додати в нього вершкове масло кімнатної температури і ще раз замісити тісто до однорідності. Скачати кульку і прибрати в тепле місце на одну годину, накривши зверху рушником, щоб тісто не обвітрювалося.

Читайте також Перша страва: готуємо легкий капустяний суп

Поки воно відпочиває, до яйцевої маси, що залишилася, додати майонез, дрібно нарізану зелену цибулю і видавлений часник, як слід перемішати. Через годину тісто дістати з миски, прим’яти, щоб вийшов коржик, зробити з центру коржа надрізи до кінця так, щоб вийшла сіточка (краї не прорізати). Зверху нанести яєчно-часникову суміш, а в прорізи вкласти шматочки моцарелли.

Коржик викласти у змащену маслом форму і поставити в розігріту до 170 градусів духовку на 15–20 хвилин, щоб він підрум’янився. Подавати на стіл краще теплим.