Цікава страва: готуємо голубці з куркою і вівсянкою

30.03.2021 18:15 Корисно
Фото russianfood.com Фото russianfood.com
Дуже незвичайна начинка, чи не так? Але чому б і не спробувати приготувати, адже голубці виходять не тільки смачними, а й дієтичними. Тому для тих, хто хоче харчуватися не тільки ситно, але й правильно, ця страва – чудовий варіант.

Знадобляться:
філе куряче – 500 г,
капуста (невелика) – 1 шт.,
пластівці вівсяні – 0,5 склянки,
морква – 1 шт., 
цибуля ріпчаста – 1 шт.,
помідор – 1 шт.,
яйце – 1 шт., сіль, 
чорний мелений перець – за смаком,
соняшникова олія – для смаження,
вода – 300 мл.

Куряче філе помити, обсушити і крупно порізати. Вівсяні пластівці змішати з яйцем. Цибулю і моркву почистити, цибулю дрібно порізати, моркву натерти на крупній тертці. Обсмажити овочі на соняшниковій олії до м’якості. Перекрутити на м’ясорубці куряче філе разом з вівсяно-яєчною сумішшю, туди ж додати 2/3 овочевої засмажки, посолити і поперчити.

Перемішати всі інгредієнти в однорідну масу – начинка для голубців готова. До невеликої кількості обсмажених овочів (цибулі і моркви), що залишилися, додати порізаний маленькими кубиками помідор, влити окріп і довести засмажку до кипіння. Проварити на сильному вогні хвилин 5. Це буде соус.

Підготувати капусту: зняти з головки акуратно листя і відварити його протягом 5 хвилин у великій кількості води, потім викласти в миску і дати охолонути. Затим акуратно зрізати потовщення на листках або ж відбити молоточком. Потім у кожен листок загорнути начинку, формуючи рулетики-конвертики. Скласти підготовлені голубці в казан або каструлю з товстим дном, залити соусом і поставити на вогонь. Накрити кришкою і тушкувати на невеликому вогні приблизно 20–30 хвилин.

Подавати на стіл голубці гарячими.

Автор: Олеся Скачко