Дивани з оббивкою жовтого відтінку: на що потрібно зважити

Promo
01.02.2022 14:01 Корисно
Фото: xatynka-mrii.info Фото: xatynka-mrii.info
Сонячний колір м’якого дивану акцентує увагу на собі, стильно доповнює дизайн.

Жовті дивани

Дивани жовті є в каталогах багатьох виробників меблів, оскільки мають стабільний попит. Які відтінки добре поєднуються з жовтим кольором і як вибрати оптимальну модель, розглянемо далі.

Дивани з оббивкою жовтого відтінку: на що потрібно зважити

Слово «жовтий» асоціюється з теплом, сонцем. Багато людей бажають прикрасити інтер’єр цією радісною ноткою, у цьому їм допомагають сучасні меблеві фірми. За твердженням психологів, цей колір надає людині бадьорості та оптимізму, покращує настрій. Помічено, що, коли людей оточують предмети жовтого кольору, вони спокійніше тоді сприймають альтернативні думки, активніше генерують нові ідеї.

Однак, жовтий колір не завжди має позитивний вплив на психіку. Його надмірна кількість здатна викликати негативні реакції, такі як:

  • зайва самовпевненість;
  • надмірна критичність;
  • нетерпимість;
  • неконтрольоване бажання сперечатися.

Ці неприємні стани в людини з’являються в інтер’єрі, де багато жовтого відтінку. Тому одного такого дивану в оформленні житлового простору цілком достатньо.

Різновиди

Виділяють три основні конструкції диванів:

  1. Стаціонарна. Моделі на ніжках, не розкладаються. Можуть установлюватися у вітальнях для зонування приміщення.
  2. Розкладний. Моделі цього типу мають найвищі технічні та експлуатаційні характеристики. Механізм трансформації може бути різного типу: «книжка», «дельфін», «єврокнижка» та інші. Це багатофункціональні меблі. У нічний час розкладний диван стає спальним місцем, удень – місцем відпочинку та спілкування.
  3. Модульна. Конструкція передбачає наявність кількох секцій. Їх можна розташовувати по-різному, залежно від потреби. Вночі скласти спальне місце, вдень поділити на окремі пуфи.

Різні конструкції диванів дають власнику можливість обладнати житлову площу відповідно до своїх уподобань, з урахуванням габаритів кімнати.

Матеріали

Довготривала експлуатація та зовнішній вигляд жовтого дивану залежать від добре продуманого вибору оббивки. Тому купувати ці меблі потрібно, зважаючи на особливості їх подальшого використання. Дорогі матеріали не розглядаються відразу, якщо є домашні улюбленці або диван купується для дитини. Практичними варіантами оббивки є велюр, флок, жаккард.

Велюр

Це тепла густа тканина, що створює затишок. Особливо матеріал має гарний вигляд на моделях шебі-шик або в стилі бохо. Велюр має естетичний вигляд. Гармонійному поєднанню з будь-яким інтер’єром сприяє широка кольорова гама матеріалу. Міцність, здатність добре пропускати повітря та утримувати форму – переваги велюру. Ніякої складності немає в очищенні забруднень. За покриттям можна доглядати за допомогою пилососа та звичайного миючого засобу.

Жаккард

Доволі дорогий матеріал, його присутність у приміщенні підкреслює фінансову спроможність господаря. У виробництві полотна використовуються натуральні волокна та штучні, на його поверхні немає ворсу. Матеріал характеризується високою міцністю, гіпоалергенний і екологічно безпечний. Забруднення з поверхні жаккардової оббивки видаляються миючими засобами, у складі яких немає агресивних компонентів. Полотно слід берегти від вигоряння на сонці, сушити в тіні.

Флок

Ідеально підходить для меблевої обстановки у приміщеннях із домашніми тваринами. Зберігає свій стан після кігтів улюбленців. Завдяки гіпоалергенним властивостям є безпечним, якщо є патології дихальної системи та наявність шкірних захворювань. Добре переносить чищення більшістю миючих засобів. Також перевагою матеріалу можна назвати стійкість до дії сонячних променів, він не вигоряє. Ця якість оббивки м’яких меблів дуже цінується.

Де придбати жовті дивани

Ви можете придбати зручні та красиві жовті дивани на сайті KupiStul.ua, де представлений широкий асортимент моделей на будь-які смак, параметри кімнати та бюджет. Ми надаємо безкоштовні консультації, спілкуємося з клієнтами, допомагаємо з вибором, а також доставляємо продукцію за адресою швидко та без затримок.