Два рецепти для вечері: швидко, смачно, економно

14.03.2023 17:51 Корисно

Що приготувати на вечерю? Це питання, яке постає перед кожною хазяйкою. Якщо ви потребуєте нових ідей – спробуйте наші варіанти. Один – дієтичний, розрахований на тих, хто намагається не перевантажувати шлунок ввечері, другий – щоб нагодувати чоловіка, який цілий день був на роботі.

Швидка та легка: запіканка з капусти

Усім відомо, що капуста дуже корисна, особливо тим, хто намагається дотримуватися здорового способу життя. А якщо додати, що ця страва не витратна ані в грошах, ані в часі, то варто занести її у свою скарбничку улюблених рецептів. До того ж  готується вона набагато швидше та простіше звичайної випічки.

Знадобляться:

    капуста – 500 г
    сіль – 0,5 ч. л.
    морква – 1 шт.
    кріп – 1 пучок
    цибуля ріпчаста – 2 шт.
    розпушувач – 1 ч. л.
    яйця курячі – 3 шт.
    борошно – 75 г
    кефір – 120 г

Шинкуємо максимально дрібно качан капусти і мнемо руками. Коли капуста виділить сік, перекладаємо її у миску. Очищаємо моркву від верхнього шару та подрібнюємо на середній тертці в ту ж саму миску. 

Очищені цибулини нарізаємо невеликими кубиками. У сковороду додаємо трохи олії, обсмажуємо до прозорості подрібнену цибулю. 

Поки цибуля смажиться, рубаємо кріп і висипаємо в миску з порізаними овочами. Додаємо цибулю, ретельно все перемішуємо. 

В окремій ємності змішуємо яйця, кефір та сіль. З’єднуємо розпушувач з борошном, сипучі продукти просіюємо в суміш кефіру та замішуємо тісто.

Дно форми для випікання змащуємо олією, присипаємо щіпкою борошна. Викладаємо у форму капустяну суміш, рівномірно розподіляючи по поверхні.

Потім по всій формі виливаємо тоненькою цівкою тісто, щоб усі овочі були залиті сумішшю. Готуємо запіканку в заздалегідь розігрітій духовці до 180 градусів  35 хвилин.

Картопля з тушонкою: використовуємо «гуманітарні» запаси

Відомо, що тушонка має  сильний та специфічний запах, який через тиждень-другий постійного вживання набридає, передусім дітям. Тому, готуючи з тушонки, головне завдання – його позбутися. 

Тушонку викладаємо у ковшик, розламуємо вилкою і прогріваємо на вогні. 

Картоплю нарізаємо великими шматками, варимо, зливаємо воду, як завжди, через кришку. Якщо трішки залишиться – буде тільки краще. 

Рубаємо зелену цибулю, петрушку і кріп, висипаємо зверху на картоплю, туди ж відправляємо тушонку з ковшика. Закриваємо кришкою, рушник скручуємо трубкою, кладемо зверху на кришку і ручки, міцно беремося двома руками, притискаючи кришку до каструлі. Добряче трясемо, можна ще ефектно перевертати каструлю вгору дном – домашні або гості будуть вражені.

Подаючи на стіл, посипаємо чорним перцем. Смачного!

Раніше ми писали також про те, як приготувати борщ «археологічний» з тушонки.

А ще ми писали про три найкращих рецепти квашеної капусти.

Більше корисних порад дивіться на нашому сайті.