Тушонка з «гуманітарки»: готуємо борщ «археологічний»

02.03.2023 18:25 Корисно
Автор цих рядків багато років їздила в археологічні експедиції, де тушонка було головним та єдиним видом м’яса в раціоні. Тому тримайте перевірений роками рецепт «археологічного» борщу. Головний секрет його – у технології приготування засмажки.

Зрозуміло, що кожна хазяйка має свій власний рецепт цієї культової української страви, тому робіть так, як ви звикли, коли готуєте пісний борщ.

Але поки у вас у каструлі варяться належним чином підготовлені  буряк, картопля та капуста, робите засмажку – тобто підсмажуєте на пательні цибулю з морквою, потім додайте туди вашу тушонку з банки, ретельно перемішайте, а потім додайте томат у звичному для вас вигляді – або пасту, розведену з киплячим бульйоном, або томатний сік – та покип’ятіть 7–10 хвилин.

Коли все буде готове, перекладіть вашу засмажку з тушонкою та томатом до каструлі, доведіть до кипіння – та спробуйте.

Відрегулюйте смак борщу за власним уподобанням, додаючи ті спеції та приправи, до яких ви звикли, додайте зелень, якщо є – і ваш  «археологічний» борщ готовий.  

До речі, ту ж саму засмажку ми додавали і до других страв, але кількість тушонки була, зрозуміло, більшою.

Читайте також: Цікаві страви з тушонки: як урізноманітнити «гуманітарне меню»

Автор: Інна Можейко