Експерти назвали кращі моделі телевізорів для покупки у 2021 році

Promo
14.09.2021 12:10 Корисно
Сьогодні можна знайти телевізор під будь-які запити та можливості бюджету. Розглянемо популярні моделі в середньому ціновому сегменті, які найчастіше вибирають покупці та на які параметри варто звернути увагу при виборі техніки.

Топ-3 телевізори 2021 року

  • На першому місці — телевізор Xiaomi Mi TV UHD 4S 43. Одне з кращих співвідношень за ціною і якістю. Процесор Quadcore, роздільна здатність екрану — 4К Ultra HD (3840x2160). Модель зібрала в собі високоякісні технічні характеристики. Є Smart-TV і Wi-Fi, функції ChromeCast і управління голосом. 

Наступні моделі наближаються до верхньої позначки середнього цінового діапазону і мають схожі технічні особливості, що і попередня модель. 

  • На другому місці телевізор LG 43UP75006LF. Також роздільна здатність екрана 4К Ultra HD (3840x2160). Є технологія поліпшення зображення Image Enhancing. 
  • Замикає трійку популярних моделей телевізор Samsung UE55TU7100UXUA. Роздільна здатність екрану, як і у попередніх моделей. Технологія звуку — Dolby Digital Plus, а сумарна потужність звуку — 20 Вт. 

На що звернути увагу при виборі пристрою

Якість зображення

Тут враховується і розмір екрану, і роздільна здатність, і яскравість з контрастом і багато іншого. Перший параметр залежить від відстані від місця перегляду до екрану. Цю відстань потрібно помножити на 0,54, отриманий результат поділити на 2,54 та округлити в сторону більшого числа — це і є оптимальна діагональ, при якій забезпечений комфортний перегляд. 

Другий важливий параметр — роздільна здатність. Саме цей параметр відповідає за формування деталізованої картинки. Сучасний стандарт, який присутній у багатьох моделях — 4К Ultra HD (3840x2160). 

Також важливі параметри, від яких залежить якість зображення: 

  • яскравість і контраст;
  • кути огляду;
  • швидкість реакції та тип матриці;
  • тип підсвічування.

Щоб отримати максимум задоволення від перегляду фільму, біля телевізора повинен бути насичений звук. На верхніх значеннях гучності не повинно бути хрипів, а на нижніх звук повинен бути виразним. 

Якщо телевізор планується використовувати як монітор комп'ютера або приставку, тоді варто звернути увагу на кількість портів HDMI — їх повинно бути не менше двох-трьох. 

Визначившись з головними параметрами можна легко підібрати телевізор за розумною ціною і який задовольнить всі запити.

Автор: Поліна Ларіна