Готуємо курячу грудку в сметанному соусі
Знадобляться: 
філе курячої грудки – 2 шт., 
болгарський перець (червоний) – 0,5–1 шт., 
сир твердий – 50 г (або за бажанням), 
приправа для курки (будь-яка) – за смаком, 
вершкове масло – 20 г, 
сіль – за смаком; 
для соусу: 
сметана – 200 г, 
часник – 3 зубчики, 
сік лимона (за бажанням) – 1 ст. л., 
сіль, чорний мелений перець – за смаком.
Грудку помити, обсушити. Болгарський перець почистити від насіння і порізати півкільцями або чвертькільцями. На кожному філе зробити 3–4 надрізи і натерти приправою для курки, а зверху в надрізи розкласти болгарський перець. Форму для запікання змастити вершковим маслом і викласти туди підготовлене філе. Приготувати соус: сметану (краще взяти жирну) викласти в миску, додати подрібнений часник, сік лимона, посолити і поперчити за смаком, як слід перемішати. Потім приготованим соусом залити куряче філе, а зверху, за бажанням, можна посипати натертим сиром.
Поставити в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин. Потім дістати страву, накрити фольгою і дати настоятися ще 10–15 хвилин. Подавати на стіл можна до рису, картопляного пюре або ж просто із салатом зі свіжих овочів.
                
                                            Читайте також:
                        Смачна вечеря: тюфтельки з гарбузом, запечені в духовці                        
                                    
            
 
                