Смачна вечеря: тюфтельки з гарбузом, запечені в духовці

24.03.2021 18:15 Корисно
Фото gotovim-doma.ru Фото gotovim-doma.ru
Соковиті, ніжні тюфтельки з м’ясного фаршу, та не прості, а з гарбузом – саме те, що треба для ситної і смачної вечері.

Знадобляться:
гарбуз – 300 г, 
фарш м’ясний – 400 г,
жовток – 2 шт.,
сухарі панірувальні – 2 ст. л.,
цибуля ріпчаста – 1 шт.,
часник – 1 зубчик,
твердий сир – 50 г,
сіль, чорний мелений перець – за смаком,
зелень свіжа – кілька гілочок;
для соусу:
цибуля ріпчаста – 1 шт.,
томатна паста – 2 ст. л.,
сіль, цукор, чорний мелений перець – за смаком,
соняшникова олія – для смаження.

Гарбуз почистити і натерти на крупній тертці. Ріпчасту цибулю почистити і дрібно порізати, часник пропустити через прес. Зелень помити і обсушити, твердий сир натерти. У мисці змішати фарш, гарбуз, зелень, цибулю і часник, сир, панірувальні сухарі, вбити жовтки, знову перемішати, посолити і поперчити за смаком, і знову добре вимісити фарш. Скачати невеликі тюфтельки і викласти у форму для запікання.

Приготувати соус: почистити і дрібно порізати ріпчасту цибулю, обсмажити її трохи на соняшниковій олії до прозорості, додати томатну пасту, сіль, цукор і мелений перець, потім влити трохи води і тушкувати 2–3 хвилини. Потім залити соусом тюфтельки і поставити в розігріту до 190 градусів духовку на 30–40 хвилин. Подавати на стіл з будь-яким гарніром.