Готуємо смачні млинці на домашній заквасці «Шовкові»

09.03.2021 18:04 Корисно
Такі млинці виходять дуже смачними і ніжними, і справді, як шовкові.

Знадобляться:
борошно пшеничне – 3,5 склянки,
вода (тепла) – 2 склянки,
пиво світле – 1 склянка,
цукор – 3,5 ст. л.,
яйце – 1 шт.,
молоко (або вода) – 2,5–3 склянки,
сіль – щіпка,
соняшникова олія – 4 ст. л. + для смаження.

Закваска готується два дні. Потрібно взяти чисту суху банку, налити в неї склянку теплої води і розвести в ній склянку борошна. Розмішати все до однорідності, потім поставити в тепле місце на 5 годин. Через 5 годин додати до суміші 1 ст. л. цукру та склянку теплого світлого пива і залишити закваску в тому ж теплому місці на два дні, періодично її розмішуючи. Через два дні закваска готова. Взяти дві склянки борошна, висипати їх у миску і влити в них склянку закваски, додати 2 ст. л. цукру, сіль, яйця і соняшникову олію, розмішати.

Читайте також Смачні рецепти: готуємо мереживні млинці на кефірі й крохмалі

Потім влити приблизно 2,5–3 склянки теплого молока або води, розмішати – вийде тісто для млинців. Спекти млинці звичайним способом і подавати на стіл з будь-якими начинками.

Важливо: в банку до закваски, яка залишилася, додати ще склянку теплої води, 5 склянок борошна і 1 ч. л. цукру, перемішати, закрити кришкою і поставити в холодильник. Це домашні саморобні дріжджі, коли захочете знову спекти млинці, треба просто відлити потрібну кількість закваски, а решту «підгодувати» водою і борошном. Коли закваска стане неактивною, приготувати нову, вливши в неї залишки старої.

Автор: Вероніка Добриня