Готуємо тамагоякі – японський омлет

05.02.2021 17:29 Корисно
фото russianfood.com фото russianfood.com
Основа цього омлету – яйця, приготовані разом з порізаними овочами. Його готують тонкими шарами, які згортають у рулет. Виходить дуже ніжним і соковитим.

Знадобляться (на дві порції):
яйця – 3 шт.,
морква – 15 г,
цибуля ріпчаста – 15 г,
цибуля зелена – 5 г,
молоко – 1 ст. л.,
сіль – щіпка, чорний мелений перець – щіпка,
соняшникова олія – для смаження.

Моркву і цибулю почистити. Моркву порізати маленькими кубиками, цибулю просто дрібно порізати. Яйця як слід збити до появи піни, потім процідити через дрібне сито. У масу додати молоко, порізані овочі, порізати дрібно зелену цибулю, посолити, поперчити і розмішати. Розігріти сковорідку на середньому вогні, змастити вершковим маслом. Налити тонкий шар яєчної суміші, акуратно розрівняти і смажити яєчний млинець на маленькому вогні 1–2 хвилини. Потім, починаючи від краю, акуратно згорнути млинець у рулет, але не цілком, залишивши 1/3 млинчика не згорнутим.

Читайте також Страва на сніданок: готуємо яєчний конвертик із сиром

Пересунути рулет убік, до краю сковороди, сковорідку знову змастити вершковим маслом і налити тонкий шар на вільне місце. Смажити на маленькому вогні приблизно 1 хвилину, потім продовжити згортати млинець у рулет. Смажити таким чином, поки не закінчиться яєчна суміш. У результаті повинен вийти в міру товстенький яєчний рулетик. Викласти його на дошку і розрізати на невеликі шматочки. Подавати тамагоякі краще із соєвим соусом.