Історія розвитку металевих табличок

Promo
31.01.2022 12:40 Корисно

Слово шильд перекладається з німецької як табличка, значок або ярлик. На самому початку свого шляху цей виріб кріпився виключно на продукцію, яка була виготовлена ​​на виробництві. На нього наносилася найважливіша інформація про певний товар: найменування, інвентаризаційний номер, термін служби. Сьогодні табличка металева значно розширила свій функціонал, а список її видів поповнився новими категоріями.

Шильди з qr-кодом для арт об'єктів

Таблички даного виду виготовляються з метою нанесення додаткової інформації. Якщо йдеться про арт-об'єкти, неможливо обмежитися лише назвою конкретного експонату.

Малі розміри шильда не дозволяють нанести на нього всю необхідну інформацію про об'єкт. У цьому випадку разі розміщення qr -коду є відмінним способом передачі даних.

Направивши мобільний телефон на табличку та відсканувавши код, можна дізнатися про об'єкт таку інформацію:

  • назва проекту
  • ім'я автора ідеї;
  • історія та мета створення об'єкта.

Крім цього в QR-коді можна зашифрувати посилання на інтернет ресурс з відео, що розповідає про особливості арт об'єкта. Подібні відеоролики часто розміщуються на екранах, що знаходяться біля демонстраційного експонату. Проте їхнє встановлення обходиться дорого.

Більш того, сьогодні за допомогою цифрових технологій, людина, яка відсканувала QR-код, може у віртуальному форматі потрапити всередину об'єкта (зрозуміло для цього використовується додаткове обладнання).

Функціонал металевих табличок не обмежується арт-об'єктами. Такі вироби використовуються для маркування промислового обладнання або окремих його частин.

Технологія виготовлення шильду

При виготовленні шильдиків використовується метал та пластик. Вироби із пластику характеризуються меншим ступенем зносостійкості. Сфера застосування такої продукції в Україні є суттєво обмеженою.

Найпопулярнішим способом виготовлення залишається технологія металофото. У цьому випадку зображення, надруковане на металі, виходить яскравим та насиченим. При цьому такі вироби мають максимальний ступінь зносостійкості. Перепади температур, сонячні промені та негативні кліматичні умови для них не страшні – якість шильда, виготовленого за технологією металофото, залишається незмінною протягом тривалого періоду.

Маркувальні таблички можуть бути виконані в чорно-білому форматі та кольорі. Другі завжди виготовляються за технологією сублімаційного друку. Вартість готового виробу залежить від використовуваних матеріалів та технології виготовлення.