Кабачки з апельсином: готуємо неймовірно смачне варення

13.08.2022 18:30 Корисно
Цей рецепт варення з кабачків з апельсином шматочками припаде вам до душі. Готується цей десерт у три етапи, але набагато швидше, ніж будь-яке інше варення з добовим варінням. Гарантуємо: ніхто і не здогадається, що ви використали лише два невеликі апельсини для всієї цієї смакоти.

Знадобляться:

кабачки (краще молоді сорту цукіні) – 1 кг
апельсини – 2 шт.
цукор – 800 г

Якщо кабачки не дуже молоді, то треба позбавити їх від «обкладинки». Шкірка знімається за допомогою картопляного ножа. Після чого витягується насіння. Тверда частина м’якоті нарізається невеликими кубиками та вирушає у миску.
Засипати цукром і відразу починати варити варення, акуратно  перемішуючи із цукром. Довести до кипіння і відставити убік на 12 годин під ситцевою тканиною.

Додати дрібно нарізаний апельсин зі шкіркою, але без плівочек та кісточок. Кабачкове варення з апельсином слід довести до кипіння вдруге і знову залишити на 12 годин під тканиною, що дихає.

Втретє довести кабачки до кипіння – і прозоре, з принадним легким апельсиновим ароматом варення готове! Якщо ви вирішите закатати десерт на зиму в скляні банки, добре їх простерилізуйте.

Приємного кабачкового чаювання!

Раніше ми писали також про два перевірені рецепти та п'ять правил хрумкості огірків.

 

Автор: Інна Можейко