Компресорний, ультразвуковий, паровий, меш – як правильно обрати інгалятор

Promo
08.10.2021 12:00 Корисно
Інгалятор може стати вашим найкращим помічником у лікуванні простудних захворювань у дітей та дорослих. Одначе для цього потрібно правильно обрати його вид. Вибір конкретного різновиду інгалятора залежить не тільки від ваших фінансових можливостей, а й від середнього віку користувачів, хвороб, які потрібно лікувати.

Компресорний інгалятор – простий та зручний у використанні

В компресорному інгаляторі аерозольна хмара формується внаслідок повітря, що поступає в камеру разом із ліками. Такий пристрій найкраще підходить для лікування кашлю з ускладненнями, наприклад, обструктивного бронхіту. Інгалятор компресорний має попит внаслідок універсальності, адже в його камеру можна заливати будь-які ліки. Виняток становлять трав'яні відвари, густі масла, суспензії із твердими часточками. Масла взагалі не можна використовувати для інгаляцій, оскільки коли вони потрапляють у нижні відділи бронхів, то закупорюють їх.

Відносним мінусом компресорних інгаляторів є великі розміри, тому брати в дорогу їх досить складно. Більше про компресорні інгалятори ви можете дізнатися тут.

Ультразвуковий небулайзер – швидкий та ефективний 

Інгалятори цього типу створюють аерозоль завдяки вібраціям п'єзоелементу. Цей елемент розбиває лікарський розчин на частинки розміром менш як 5 мкм. В результаті отримуємо не пар, а холодний аерозоль, здатний проникати в найглибші відділи легенів. 

Ультразвукові небулайзери компактні та безшумні, тому їх можна використовувати для лікування маленьких діток. Недолік – в камеру не можна заливати антибіотики, гормональні препарати, муколітики, оскільки вони втрачають властивості при такому сильному подрібненні. 

Меш небулайзер – вражаюча універсальність 

У меш-небулайзера є два робочі елементи: металева сітка з крихітними отворами, а також вібруючий п'єзокристал, що спрямовує ліки на цю сітку. Завдяки комбінованій роботі цих елементів, лікувальні розчини не нагріваються, їхні терапевтичні властивості не втрачаються. Тому в камеру меш-небулайзера можна заливати будь-які препарати, в тому числі гормональні. 

Основні переваги MESH-небулайзера: 

  • швидкість розпилення; 
  • універсальність застосування; 
  • широкий спектр ліків; 
  • низький рівень шуму;
  • мала вага та компактні розміри.

Ціна меш-небулайзера вища, в порівнянні з апаратами інших категорій. Однак, зручність та універсальність застосування, а також економний розхід ліків повністю оправдують таку ціну. Купити небулайзер з меш технологією варто, якщо вам потрібно часто лікувати захворювання різних відділів дихальної системи, ви часто подорожуєте. 

Паровий, сольовий інгалятор – прості та ефективні 

Якщо ви надаєте перевагу класичному методу лікування – інгаляції відварами трав, тоді паровий інгалятор стане вам у пригоді. Такий пристрій дозволяє дихати гарячим паром трав'яних відварів з максимальним комфортом. Вдихання гарячого пару, навіть звичайного сольового розчину, допомагає розрідити слиз, полегшує відкашлювання. Також парові інгалятори можна використовувати для ароматерапії, очищення та зволоження обличчя. Якщо паровий інгалятор потрібен саме для косметичних цілей, обирайте пристрій із маскою. 

Всередині компактного сольового інгалятора – кристали солі, що добуваються у печерах на кордоні Угорщини з Румунією. Вдихання мікрокристалів солі допомагає при будь-яких видах алергічного кашлю, бронхітах, астмі, ГРВІ, ринітах. Цей різновид інгалятора імітує мікроклімат сольової печери, що дуже корисно для здоров'я легенів.