Маринуємо огірки: рецепти з горілкою, виноградом та у медовій заливці

21.07.2020 18:30 Корисно
фото aif.ru фото aif.ru
Огірки можна маринувати багатьма способами, ми підготували для вас найцікавіші.

Огірки, мариновані з горілкою

Знадобляться на чотири літрові банки:
огірки – 3–3,2 кг,
листя смородини (вишні) – 4 шт.,
петрушка – 4 гілочки,
сіль – 3 ст. л.,
цукор – 3 ст. л.,
лимонна кислота – 1 ст. л.,
горілка – 4 ст. л.,
вода – 2 л.


фото lechovbanke.ru

Огірки помити, обрізати кінчики, залити холодною водою і дати постояти 2–3 години. Листя смородини та зелень помити. На дно сухих стерилізованих банок покласти спочатку листя, потім щільно укласти огірки. Закип’ятити воду, додати цукор, сіль, лимонну кислоту, перемішати, щоб інгредієнти розчинилися, потім залити маринадом огірки доверху, накрити чистими кришками і дати постояти хвилин 10.

Маринад злити в каструлю і знову закип’ятити, потім розлити по банках. Зверху налити по 1 ст. л. горілки і відразу закатати. У разі якщо маринаду буде недостатньо, можна закип’ятити склянку води, щоб доливати її в банку з огірками. Потім банки перевернути і дати їм охолонути.

Огірки, мариновані з виноградом

Знадобляться на дві літрові банки:
огірки (маленькі) – 1,2–1,4 кг,
виноград (кисло-солодкий) – 400 г,
гіркий червоний перець – ½ стручка,
часник – 4 зубчики,
листя хрону (або листя винограду) – 2 шт.,
оцет 6 % – 100 мл,
цукор – 3 ст. л.,
сіль – 1,5 ст. л.


фото lechovbanke.ru

Виноград помити, обсушити і обірвати ягоди з гілочок. Листя хрону як слід промити і обсушити, по одному покласти в заздалегідь підготовлені банки. Зверху розкласти очищені і порізані на четвертинки зубчики часнику, порізаний кільцями гіркий перець, викласти огірки, а зверху – ягоди винограду.

Залити киплячою водою, накрити банки чистими кришками і дати постояти 15–20 хвилин. Потім злити воду в каструлю, додати сіль, цукор, влити оцет, закип’ятити і потім окропом акуратно залити огірки. Відразу їх закатати. Перевернути банки, укутати і дати їм охолонути. Зберігати в темному місці.

Огірки в медовій заливці

Знадобляться для банки на три літри:
огірки (невеликі) – 2 кг,
лист хрону – 1 шт.,
листя вишні – 5 шт.,
кріп (суцвіття) – 2 шт.,
часник – 3 зубчики,
оцет – 100 мл,
гострий перець – 2 шматочки,
мед – 50 г,
сіль – 2 ст. л.,
вода – 1,5 л.


фото suseky.com

Огірки помити, обрізати кінчики, викласти в таз, залити холодною водою і залишити на пару годин. Листя хрону, вишні, парасольки кропу помити. На дно банки викласти листя хрону, листя вишні, зонтик кропу, шматочки гострого перцю, зверху викласти огірочки. Закип’ятити воду і залити нею огірки, накрити банку кришкою і залишити на 10 хвилин. Дрібно нашаткувати часник. Потім злити воду з огірків у каструлю, знову закип’ятити, залити повторно огірки, дати постояти 10 хвилин.

Знову злити воду в каструлю, поставити на вогонь і, поки вода закипає, додати в банку часник, сіль, мед і оцет. Залити зверху востаннє водою, закатати, перевернути, укутати і залишити остигати. Зберігати в прохолодному місці.