Незвичні рецепти маринованих огірків: з імбиром, лимоном та медом

05.08.2023 15:00 Корисно
Фото: blog.eva.ua Фото: blog.eva.ua

Мариновані огірки – це чудова страва, яка додає пікантністі будь-якому столу. Багато людей звикли до класичного рецепту з використанням оцту, цукру, спецій та зелені, але ми пропонуємо вам дещо незвичніші та цікавіші варіанти маринування огірків.

Мариновані огірки з медом та лимоном

Знадобляться:

  • 1 кг огірків (краще взяти маленькі )
  • 3 ст. л. меду
  • 2 лимони
  • 2 ст. л. солі
  • 1 ст. л. кунжуту
  • 1 ч. л. меленого перцю чилі

Огірки ретельно помийте та обсушіть. Наріжте лимони тонкими кружальцями.

У великій емальованій каструлі змішайте мед, сіль, кунжут та мелений чилі. Додайте лимонні кружальця та огірки. Перемішайте все добре.

Закрийте каструлю кришкою та залиште на кілька годин, щоб огірки виділили сік.

Потім поставте її на вогонь та доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь і готуйте ще 5 хвилин.

Розкладіть огірки по стерилізованих банках, залийте рідиною та закатайте.

 Мариновані огірки з  імбиром

Знадобляться:

  • 1 кг огірків
  • 50 г свіжого імбиру
  • 4 ст. л. рисового оцту
  • 2 ст. л. цукру
  • 1 ст. л. солі
  • 1 ст. л. розмеленої гірчиці
  • 1 ст. л. кунжутної олії

Огірки наріжте тонкими пластинками або ще й пополам, якщо вони доволі великі.

Імбир очистіть та наріжте невеликими кубиками.

У керамічній мисці змішайте рисовий оцет, цукор, сіль, розмелену гірчицю та кунжутну олію.

Додайте імбир та огірки до маринаду, добре перемішайте.

Закрийте миску кришкою або накрийте її плівкою та залиште маринуватися огірки в холодильнику щонайменше 6 годин, але краще – на ніч.

Перекладіть огірки з імбиром у стерилізовані банки та герметично їх закрийте кришками. Зберігайте у холодильнику.

Автор: Ірина Мнішек