Навіщо людині потрібні вітаміни

Promo
09.05.2022 13:15 Корисно
Вітаміни – це органічні сполуки з високою біологічною активністю. Мінерали – це неорганічні елементи. Вони не менш важливі ніж вітаміни. Вітаміни та мінерали потрапляють в організм людини разом з їжею і водою. При дефіциті цих речовин розвивається авітаміноз, який призводить до порушень у роботі багатьох органів і систем. Щоб зберегти здоров’я кожна людина повинна подбати про раціональне харчування, яке при потребі можна доповнити прийомом вітамінно-мінеральних комплексів.

Роль вітамінів і мінералів в житті людини

Роль вітамінів в організмі людини визначається в підтриманні всіх хімічних реакцій, синтезі гормонів, формуванні імунітету. Вони являються своєрідними каталізаторами біохімічних процесів, в тому числі активують формування нових клітин. Користь вітамінів важко переоцінити, оскільки при їх достатньому споживанні спостерігаються наступні позитивні моменти:

  • стає можливим нормальний білковий, вуглеводний і жировий обмін речовин;
  • збільшується опірність організму до негативного впливу вірусів, бактерій;
  • нормалізується психоемоційний стан людини;
  • збільшується опірність нервової системи негативній дії різноманітних зовнішніх факторів;
  • стає можливим нормальний фізичний розвиток тіла людини;
  • знижується вірогідність розвитку різноманітних захворювань серцево-судинної, репродуктивної, ендокринної та інших систем.

Мінерали, своєю чергою, допомагають контролювати ріст кісток і сполучних тканин, відповідають за нервову і м’язову функції, метаболізм.

Як не допустити авітаміноз?

Значення вітамінів для організму людини важко переоцінити. При цьому для забезпечення внутрішніх процесів необхідні невеликі дози цих речовин. При нераціональному харчуванні можлива нестача окремих елементів, яку можна компенсувати прийомом спеціальних препаратів.

Супрадин®1 – вітамінно-мінеральний комплекс для дітей і дорослих. Ця група засобів підходить для лікування або профілактики авітамінозу і захворювань, які ними викликані. Супрадин® допомагає покращити роботу імунітету, наповнює організм енергією, стимулює розумову діяльність.

Також розроблені лікарські форми засобів для дітей. Вони представлені в вигляді жувальних пастилок, желейних таблеток, драже. Спеціально підібрана комбінація вітамінів і мінералів стимулює фізичний і інтелектуальний розвиток малюків, допомагає роботі їх імунітету і наповнює організм такою необхідною життєвою енергією.
 _________________________
*Реклама лікарських засобів. Перед застосуванням необхідно обов’язково проконсультуватися із лікарем та ознайомитися з інструкцією. Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Зберігати в місцях, недоступних для дітей. 
 
Література:
1. Карпенко, П. Весняна втома і вітаміни / Валеологія:всеукр. газ. про духовне і фіз. здоров'я. – 2018.
2. Іваненко, Є. Ф. Біохімія вітамінів: навч. посібник/Є. Ф. Іваненко. - Київ: Вища шк., 2019.