Печемо пісні пиріжки з капустою

20.01.2021 18:14 Корисно
фото segodnya.ua фото segodnya.ua
Духмяні пиріжки з м’яким тістом та смачною начинкою, сподіваємося, припадуть вам до смаку.

Знадобляться:
дріжджі – 7 г,
вода – 1 склянка,
цукор – 3 ч. л.,
сіль – дрібка,
соняшникова олія – 4 ст. л.,
борошно – 3 склянки;
для начинки:
капуста (невелика) – 1 шт.,
морква – 1 шт.,
вода – 2–3 ст. л.,
соняшникова олія – для смаження,
томатна паста – 2–3 ст. л.

У велику миску налити теплу воду, вкинути дріжджі і цукор, розмішати до повного розчинення. Поставити в тепле місце до утворення пишної піни. Потім додати в опару сіль і влити соняшникову олію, розмішати, всипати склянку борошна, розмішати добре. Додати ще склянку борошна і знову розмішати. Третю склянку висипати на стіл, викласти тісто з миски та замісити його руками. Потім накрити плівкою або рушником і поставити у тепле місце. Коли тісто збільшиться у півтора раза, ще раз перемісити, знову накрити і залишити до другого підходу.

Приготувати начинку: капусту дрібно нашаткувати, викласти в глибоку сковорідку, додати терту моркву, 2 ст. л. води, сіль і тушкувати під кришкою на помірному вогні близько 20 хвилин. Якщо необхідно, помішувати і підливати гарячу воду. Влити соняшникову олію, томатну пасту, перемішати і тушкувати ще 10 хвилин під кришкою, але вже без води, потім дати охолонути.

Читайте також Готуємо гусарики з листкового тіста з м’ясом та грибами

З тіста скачати кульки, розплющити (шар тіста не повинен бути занадто тонким, щоб пиріжки не вийшли сухими), покласти начинку на них, защепити краї, викласти на змащене олією (або накрите папером для випічки) деко швом униз. Випікати в розігрітій до 200 градусів духовці хвилин 15–20, краще на нижньому рівні, а щоб пиріжки не були сухими, під них поставити ємність з водою. Стежити, щоб не пригоріли зверху. Вийнявши з духовки, змастити їх олією і накрити рушником. Потім можна подавати на стіл.