Проблемна шкіра обличчя: як боротися з недоліками

23.04.2021 11:30 Корисно
Фото familydoctor.cx.ua Фото familydoctor.cx.ua
Часті висипання і запалення, розширені пори і жирний блиск – ось з чим доводиться стикатися власницям проблемної шкіри обличчя. Як же подолати недоліки на шкірі, щоб відображення в дзеркалі тільки радувало, а не засмучувало?

Прищі, запалення і вугри можуть виникати з різних причин. Це і блокування сальних залоз на шкірі, які виробляють шкірне сало, і забиті пори, наприклад, через постійне нанесення товстого шару косметики на обличчя, і бактерії, які потрапляють на шкіру з брудних рук.

Зазвичай боротьба з недосконалостями на шкірі починається з народних способів, які, якщо грамотно все зробити, можуть значно поліпшити зовнішній вигляд.

Дігтярне мило

Номером один можна виділити дігтярне мило. Так-так, саме воно в багатьох випадках допомагає розв’язати косметичні проблеми, до того ж його використовують не тільки для поліпшення стану шкіри, але і для краси волосся. До речі, купити його можна в інтернет-магазині MAKEUP за посиланням https://makeup.com.ua/categorys/602267/. Добре дігтярне мило – повністю натуральний продукт, для його виготовлення використовується березова кора. Воно хоч і має специфічний запах, але справляється на «відмінно»:

–  з прищами, запаленнями, висипом вугрів;

–  з різними шкірними захворюваннями: дерматитами, екземою і себореєю;

–  прискорює процес лікування при грибкових ураженнях шкіри;

–  загоює дрібні пошкодження шкіри: порізи і мікроподряпини;

–  допомагає в лікуванні пролежнів і стимулює процеси загоєння;

–  позбавляє від лупи, жирного блиску, допомагає у випаданні волосся.


Фото makeup.com.ua

Милом можна не тільки вмиватися, але і точково наносити на місця ураження або запалення.

Олія чайного дерева

Наступний помічник – олія чайного дерева, що володіє протизапальними і антибактеріальними властивостями. Вона усуває запалення і знищує бактерії, які викликають вугри на шкірі. Її можна додавати в натуральні маски для обличчя. У чистому вигляді краще не наносити ефірну олію безпосередньо на шкіру, інакше можна отримати подразнення, а розбавити олією-основою (це може бути оливкова, кокосова, мигдальна олія або жожоба).

Алое вера

Рослина алое вера – ще один натуральний рятівник для проблемної шкіри обличчя. Вона зменшує появу нових висипань і активно лікує наявні. До того ж алое вера допомагає не тільки, коли жирна шкіра, а й ще, коли суха, чутлива, схильна до дерматиту і подразнень.

Сік алое вера можна наносити як у чистому вигляді, так і готувати на його основі домашні тоніки.

Крім перерахованих вище народних засобів, з проблемами на шкірі можна також боротися за допомогою меду і зеленого чаю.

Профілактика – насамперед

Підтримувати шкіру здоровою можна не тільки зовні, але і зсередини. Наприклад, переглянути своє харчування, не вживати важку, жирну, солодку їжу. Пити більше чистої води і трав’яних чаїв. Адже все, що ми їмо, практично відразу відбивається і на зовнішньому вигляді.

Намагатися не чіпати обличчя немитими руками, особливо якщо вже є запалення, так можна додати тільки нові разом з мікробами.

Також бажано не видавлювати прищі, навіть якщо дуже хочеться, особливо ті, які запалені – так можна збільшити червоність, а ще – занести інфекцію і викликати появу нових висипань.

Ну і, звичайно ж, грамотно доглядати за шкірою, не забуваючи її вчасно очищати і зволожувати.

Автор: Олеся Скачко