Рецепт дня: готуємо сирні кнедлики з полуницею

22.06.2020 17:50 Корисно
фото povar.ru фото povar.ru
Смачна та корисна десертна страва з ароматною полуницею. Основа – кисломолочний сир, а також вівсяні пластівці, вершкове масло та лимонна цедра для пікантного смаку.

Знадобляться:
полуниця – 150 г,
сир кисломолочний – 300 г,
яйце – 1 шт.,
цукор – 1 ст. л.,
сіль – 1 щіпка,
вершкове масло – 30 г,
вівсяні пластівці – 2 ст. л.,
цедра лимона – 0,5 ч. л.,
борошно – 60 г.

Приготувати тісто: кисломолочний сир перетерти через металеве сито або добре розім’яти виделкою. Збити з яйцем, лимонною цедрою, цукром, сіллю, розтопленим вершковим маслом, вівсяними пластівцями, просіяним борошном та замісити однорідне тісто. Дати йому постояти в холодильнику 25–30 хвилин для того, щоб пластівці розм’якли, а тісто стало тугішим. Скачати з тіста на столі, припорошеному борошном, ковбаску. Розрізати її на шматки завбільшки з волоський горіх. Зробити з кожного шматочка тіста паляничку (плоский круглий коржик).

Полуницю помити, обсушити, видалити хвостики. На кожну серединку палянички викласти по ягоді. Загорнути її, сформувавши кнедлик, ретельно защепити паляничку і розгладити шов. Укинути кнедлі в каструлю з великою кількістю киплячої підсоленої води, легенько перемішати дерев’яною ложкою, намагаючись не пошкодити кнедлі (це потрібно для того, щоб вони не припеклись до гарячого дна каст­рулі). Дочекатись, доки кнедлі спливуть, вийняти їх шумівкою, дати стекти воді, викласти на пор­ційну тарілку і полити розтоп­леним вершковим маслом або полуничним соусом з цукром.