Салати із салом – оце по-нашому!

05.06.2021 16:30 Корисно
Якщо прекрасна половина людства уже замислюється про струнку фігуру до літа і переходить на легкі салати, то сильну половину одними зеленими листочками не нагодуєш. Але чоловіки не менше жінок потребують вітамінів. Вихід є – теплі салати із салом: і корисно, і поживно, і смачно, і оригінально.

Салат із салату зі шкварками

Принадність цього салату в тому, що його можна готувати як у класичному «прохолодному» варіанті, так і в теплому. Свіже листя салату і хрусткі шкварки – вельми апетитне поєднання!

Знадобляться: пучок салату – великий, шматочок солоного сала – 100 г, яйця – 2 шт., свіжі огірки – 1–2 шт., зелень (кріп, петрушка) – за смаком.

Зварити яйця круто. Зелень замочити в холодній воді на 5 хвилин, потім сполоснути під краном і, поки вона сохне, зайнятися приготуванням шкварок. Для цього сало порізати маленькими брусочками і обсмажити на пательні, поки жир не витопиться, а брусочки не стануть золотистими. Зварені яйця порізати кубиками, огірок – напівкружальцями, салат – смужками, зелень – дрібно порубати. Змішати все в салатниці, посипати шкварками зі сковорідки. Потім вилити жир, швидко перемішати і відразу ж подавати на стіл.

Спробуйте також: Топ-4 страви з яйцем: готуємо красиво та смачно

Теплий салат із зелені зі шкварками і сметаною

Вигідність цього салату в тому, що в нього можна покласти всю зелень, яка тільки є в будинку: цибулю, петрушку, кріп, листя салату, черемшу, кінзу, стебла часнику – до того ж у будь-яких пропорціях: у будь-якому разі буде смачно.

Знадобляться: зелень в асортименті (скільки знайдеться, але не менше одного великого пучка всіх «зелених» інгредієнтів), сало солоне – 100 г, сметана – 4–5 ст. л., оцет (лимонний сік) – 2–3 ст. л., чорний перець, сіль – за смаком.

Зелень підготувати: помити, підсушити, порубати. Сало порізати брусочками і смажити до стану шкварок, як у попередньому рецепті. Коли воно витопиться, залити сметаною та оцтом (лимонним соком), змішаним з гарячою водою (0,5– 0,75 склянки). Довести до кипіння і швидко перемішати з підготовленою і вже змішаною зеленню. Якщо буде потреба – поперчити і посолити.

Смачного!

Автор: Ірина Мнішек